Antena 3 CNN Politică A șaptea seară de proteste în Capitală și în țară. Oamenii au cerut demisia Guvernului Grindeanu

A șaptea seară de proteste în Capitală și în țară. Oamenii au cerut demisia Guvernului Grindeanu

A șaptea seară de proteste în Capitală și în țară. Oamenii au cerut demisia Guvernului Grindeanu
Sursa foto: Foto: Antena3.ro
de M.Z.    |    06 Feb 2017   •   23:18

UPDATE 23.18 - A şaptea zi de proteste în Piaţa Victoriei din Capitală s-a încheiat, luni, după aproximativ cinci ore, în care manifestanţii au strigat: "Demisia", "Jos Guvernul", "Hoţii" şi au purtat pancarte pe care scria "Codruţa, suntem cu tine", "Manipulaţii şi dezinformaţii aşteaptă şi nişte scuze", potrivit News.ro.

În jurul orei 23.00, în Piaţa Victoriei din Capitală mai rămăseseră aproximativ 200 de protestatari. Ei au strigat, la unison: "Zi de zi aici vom fi", "Demisia" şi "Jandarmeria, jos pălăria". De asemenea, mii de oameni au ieşit în stradă în mai multe oraşe, cei mai mulţi fiind la Cluj-Napoca, Timişoara, Sibiu şi Braşov.

UPDATE 22.45 - Aproximativ 5.000 de manifestanţi au mai rămas să protesteze în Piaţa Victoriei, potrivit unor surse oficiale. 

Manifestanţii poartă pancarte pe care scrie: ''Noi vrem respect!'' ''Doar morţii nu mai au întrebări'', ''Noi vrem să rămânem în ţară, e rândul vostru să plecaţi'', ''Mai bine mort, decât comunist, mai bine golan decât activist'', ''Atenţie la buzunare, suntem lângă Guvern'', ''Mulţumim Dragnea, ne-ai unit'', ''Tăiaţi răul de la rădăcina, PSD fără Dragnea'', ''De mine nu scăpaţi!'', ''Altă întrebare, dar din închisoare'', ''Ordonanţa nouă, furt pe faţă!'' 

Ei scandează ''Dragnea nu uita, România nu e a ta'', ''Nu plecăm'', ''Jos guvernul'', ''Cine nu sare, nu vrea schimbare''. 

Ca şi în serile trecute, cei prezenţi la protest au cântat Imnul României.

UPDATE 22.00 - Manifestanţii din Piaţa Victoriei au început să plece, iar în prezent mai protestează aproximativ 10.000 de persoane, potrivit unor surse oficiale. 

În cea de-a şaptea zi de proteste în faţa Guvernului, protestatarii au continuat să ceară demisia Executivului. 

Manifestanţii au purtat pancarte pe care se putea citi: ''Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte graţiere'', ''Rezist'', ''Un guvern legitim de profesionişti, nu toţi proştii'', ''Nu mai tolerăm corupţia'', ''V-am adus brăţări'', ''Nu mai vrem legi anti-justiţie'', ''PSD, resetează-te'', ''Suntem revoltaţi, nu manipulaţi''. Ei au scandat ''Zi de zi aici vom fi'', ''Nu cedăm, corupţia ucide!'', ''Demisia''.

UPDATE 21.05 - Aproximativ 15.000 de oameni protestează luni seară în Piaţa Victoriei din Capitală, împotriva Guvernului, potrivit unor surse oficiale.

Circulația a fost întreruptă. 

UPDATE 20.45 - Aproximativ 10.000 de persoane, potrivit unor surse oficiale, protestează în Piaţa Victoriei, cerând demisia guvernului, potrivit agerpres.ro.

Protestatarii scandează lozinci precum ”Noaptea ca hoţii”, ”Demisia”. Protestatarii au pancarte cu mesaje precum ”Hai că ne-am deşteptat”, ”Ţara n-a votat hoţia, voi nu sunteţi români”, ”Demisia guvernului corupt şi mincinos”, ”Nu pot ei minţi cât putem noi gândi”. Protestatarilor le este pus la dispoziţie ceai cald şi fructe. 

UPDATE 20.00 - Peste 2.000 de oameni s-au adunat în Piaţa Victoriei din Capitală, manifestanţii scandând "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta", "Jos Dragnea", "Jos Iordache", "Hoţii","Demisia", "PSD, ciuma roşie", potrivit News.ro.

Circulaţia în zonă se desfăşoară normal. 

----------------------------

Știrea inițială 19.20

Câteva sute de protestatari s-au adunat, luni seara, pentru a șaptea zi la rând, în Piaţa Victoriei din Capitală, și cer demisia guvernului, potrivit reporterului Antena 3.

Deși OUG 13/2017 a fost abrogată, oamenii au ieșit din nou în stradă, însă la această oră nu sunt în număr așa mare ca în serile trecute.

Protestatarii cer demisia guvernului și spun că vor ca cineva să-și asume răspunderea pentru acea ordonanță, adăugând că nu vor pleca de acolo până nu obțin ce-și doresc.

Oamenii adunați în fața Guvernului strigă ”Hoții!” și lozinci împotriva guvernului PSD-ALDE, cerând ca Executivul să fie înlocuit cu alți oameni.

În același timp, peste 1000 de persoane protestează, pentru a doua zi la rând, în faţa Palatului Cotroceni. Oamenii au ieşit în stradă și cer demisia lui Klaus Iohannis, spunând că un preşedinte nu trebuie să împartă România în două.

 

PROTESTE ÎN ȚARĂ

Peste 5.000, la Timiș

Protestul antiguvernamental din Piaţa Victoriei de la Timişoara au început luni, la ora 19,00, cu câteva sute de persoane, dar în câteva zeci de minute s-au adunat peste 5.000 de oameni, în timp ce alte persoane în grupuri sau individual continuă să sosească în faţa Operei. 

Manifestaţia a debutat cu difuzarea imnului Revoluţiei locale din 1989, ''Timişoara, Timişoara'', iar apoi cu Imnul UE, după care a urmat Imnul de stat al Românei. 

Participanţii la manifestare au pancarte cu înscrisuri noi ''Vă opreşte strada să continuaţi prada'', ''Până nu plecaţi rămânem supăraţi'', ''Dragnea, proiecta-ţi-aş casa'', ''Munceam şi ne-aţi deranjat'' sau mai vechi ''Şi Ion Creangă a plătit pentru cireşele furat", "Demisia'', ''DNA să vină să vă ia'', ''Dreptate, nu politicieni corupţi în libertate''. 

Peste 1.000, la Cluj

Aproximativ 5.000 de persoane, potrivit forţelor de ordine, au protestat, luni seară, la Cluj-Napoca, împotriva Guvernului Grindeanu şi a PSD, iar începând cu ora 21,20, mulţimea a început să se disperseze. Protestul a fost programat să înceapă la ora 19,00, când în Piaţa Unirii s-au strâns aproximativ 300 de persoane. 

Manifestanţii poartă pancarte antiguvernamentale şi anti-PSD şi au scandat, printre altele, 'Jos Guvernul', 'Demisia', 'Hoţii'. La protestul de duminică, la Cluj-Napoca au participat peste 50.000 de persoane, iar la cel de sâmbătă, peste 40.000. 

5.000 de oameni, la Sibiu

Peste 5.000 de manifestanţi cer demisia Guvernului la Sibiu luni seară, după ora 20,00, într-un marş care a pornit din Piaţa Mare spre sediul PSD şi continuă pe principalele bulevarde din oraş, potrivit unor estimări oficiale. În faţa sediului PSD, protestarii au depus câteva cofraje cu ouă şi pancarte prin care cer demisia Guvernului. 

Majoritatea protestatarilor au venit cu steaguri şi vuvuzele şi solicită demisia Guvernului, scandând "România, trezeşte-te!", "Hoţii" şi "Demisia". Printre cei care nu scandează, doar asistă paşnic, se numără şi preotul Constantin Necula, care spune că participă în calitate de "jurnalist", nu de purtător de cuvânt al Mitropoliei Ardealului. 

1000, la Constanța

Un grup alcătuit din peste 1.000 de manifestanţi a pornit luni seară, în jurul orei 19,30, din faţa Prefecturii Constanţa, în cel de-al şaptelea marş de protest către sediul Organizaţiei judeţene PSD, pentru a-şi manifesta neîncrederea în politica Guvernului faţă de lupta anticorupţie, 

Dotaţi cu vuvuzele, fluiere şi pancarte, manifestanţii au pornit încolonaţi pe Bulevardul Regele Ferdinand, scandând "Jandarmeria, jos pălăria!", "Zi de zi, aici vom fi" sau "Bucureşti nu uita: Constanţa e de partea ta!", "Afară, afară cu PSD din ţară!", "Popor trădat de un condamnat" sau 'Sunteţi nişte Iude, afară! Aţi trădat poporul". 

200, la Neamț
Circa 200 de persoane s-au strâns, luni, la Neamț, în faţa Teatrului Tineretului, pentru a participa la un protest împotriva actualului Guvern, căruia îi cer demisia. 

Oamenii cer şi demiterea Avocatului Poporului. Manifestanţii au şi doleanţe care ţin de planul local şi solicită depolitizarea societăţilor din subordinea administraţiei locale şi demiterea directorilor şi consilierilor PSD care i-au jignit, prin postări pe paginile de socializare, pe cei care au participat la mitinguri. 

1000, la Brașov 

În jur de 1.000 de persoane au fost luni seară, pentru a şaptea zi la rând, la marşul de protest din centrul municipiul Braşov împotriva Guvernului, care s-a încheiat la ora 21,30. 

Dacă de la Prefectură, locul unde a început la ora 18,00 marşul, au plecat aproape 800 de manifestanţi, în drum spre Piaţa Sfatului şi în piaţă li s-au mai alăturat alte câteva sute de protestatari, potrivit forţelor de ordine. 

4.000, la Maramureș

Aproape 4.000 de persoane s-au strâns luni seara, în jurul orei 21,00, pentru a protesta la adresa Guvernului şi a PSD, în Piaţa Revoluţiei din municipiul Baia Mare, locul preferat din ultimele seri de întâlnire şi de plecare în marş pe străzile oraşului. 

Timp de aproape două ore, protestatarii au comentat aprins deciziile Guvernului cu privire la modificarea Codului Penal. Pe toată durata discuţiilor din piaţă, echipe de tineri au distribuit ceai cald şi cornuri celor aflaţi la manifestaţie, iar la părăsirea locului, aceiaşi tineri au adunat în saci menajeri toate resturile risipite pe caldarâm. 

1.000, la Iași

Manifestanţii din Piaţa Unirii au plecat să mărşăluiască pe străzile din centrul Iaşiului, în jurul orei 21,00 în coloană fiind aproximativ 1.000 de persoane, un număr mult mai mic decât în serile precedente. 

Din coloana manifestanţilor se aud lozinci scandate cu mesaje precum "Ruşine, ruşine să vă fie", "Ieşiţi din casă dacă vă pasă", "Hoţii", "PSD cât mai suporţi ca să fii condus de hoţi", "Ne-am săturat să fim furaţi", "Demisia", "Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi", "Nu cedăm, rezistăm", "Demisia", "Jos Guvernul PSD". "Legea graţierii e ruşinea ţării". 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close