Antena 3 CNN Politică Protest PNL la Cameră: Anastase, acuzată că întârzie dezbaterea rapoartelor Ridzi şi Udrea

Protest PNL la Cameră: Anastase, acuzată că întârzie dezbaterea rapoartelor Ridzi şi Udrea

Protest PNL la Cameră: Anastase, acuzată că întârzie dezbaterea rapoartelor Ridzi şi Udrea
Sursa foto: Roberta Anastase
20 Oct 2009   •   11:26

Dezbaterea raportelor comsiilor Ridzi şi Udrea a suscitat marţi un nou scandal în plenul Camerei Deputaţilor. Preşedinta acestui for, Roberta Anastase a întârziat debutul acestor lucări mai bine de o oră şi jumătate, fiind absentă în acest interval de timp. Cu şedinţa programată pentru ora 10:00, liberalii au iniţiat rapid un protest spontan agitând din bănci foi de hârtie tipărite pe moment prin care reclamau starea de fapt: ?au trecut 60 de minute?. Pe la 11 şi un sfert, Anastase a urcat la prezidiu, a dat din umeri la reproşurile Opoziţiei şi a plecat din nou, nu înainte de a le reaminti liberalilor că ordinea de zi fusese epuizată încă de ieri, plenul urmând a se reuni abia la 11 şi jumătate pentru a lua în dezbatere şi vota rapoartele comisiilor de anchetă care le vizează pe propriile colege de partid.

Viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolăescu a susţinut că preşedinta Camerei, Roberta Anastase, ar fi trebuit să vină şi să anunţe deputaţii că ordinea de zi a fost epuizată în şedinţa de luni, iar programul deputaţilor urma să înceapă marţi de la ora 11.30 şi nu de la 10.00 cum fusese stabilit iniţial.

"Doamna preşedintă a Camerei trebuia să vină să ne spună lucrurile astea. Oamenii se uită unii la alţii şi aşteaptă" a explicat Nicolăescu, care arătat că forma de protest la care au apelat colegii săi de partid priveşte nerespectarea procedurilor legislative de lucru.
Venită din propriul birou după ce a văzut scandalul provocat de PNL, preşedinta Camerei Deptuaţilor Roberta Anastase s-a urcat la prezidiu la ora 11.15 şi a făcut anunţul aşteptat de liberali precizând că ordinea de zi a fostepuizată de luni seara, iar şedinţa deputaţilor urma să înceapă la 11.30 cu dezbaterea raportului comisiei parlamentare de anchetă privind Udrea.

După precizări Roberta Anastase a coborât de la tribună lângă deputaţii din grupul PSD cărora le-a dat noi lămuriri.

Cu toate acestea, parlamentari liberali continuă să reproşeze, prin vocea deputatului Alina Gorghiu, "lipsa de bun simţ" a preşedintelui Camerei şi noua încercare de tergiversare a votului pe raportul comisie Ridzi.

Deputata liberală susţine că în cazul în care şedinţa ar fi debutat la ora 10 dimineaţa, pe ordinea de zi ar fi trebuit incluse o serie de proiecte legislative rămase restante de multă vreme.

Camera Deputaţilor trebuie să dezbată astăzi raportul comisiei de anchetă privind cheltuielile de la Ministerul Turismului, ulterior acesta urmând să intre la vot alături de raportul comisiei juridice în cazul Monicăi Iacob-Ridzi.

Discuţia celor două rapoarte are loc după mai multe amânări şi scandaluri provocate fie de opoziţie fie de reprezentanţii PDL.

Comisia parlamentară de anchetă în cazul Udrea solicită începerea urmăririi penale a acesteia pentru abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, instigare la infracţiunea de abuz contra interesului public şi conflict de interese. De asemenea, Comisia recomandă şi revocarea Elenei Udrea din funcţia de ministru al Turismului. În cazul Ridzi, Comisia Juridică a Camerei a recomandat începerea urmăririi penale pentru delapidare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Roberta Anastase
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close