Antena 3 CNN Politică George Simion: Protestele nu trebuie și nu vor înceta până când aceste măsuri vor fi oprite

George Simion: Protestele nu trebuie și nu vor înceta până când aceste măsuri vor fi oprite

Protestele au dat foc scenei politice. Protestatarii sunt huligani, extremiști, fasciști. Este reacția vicepremierului Dan Barna la violențele de aseară. În schimb, liderul AUR, George Simion, spune că protestele nu vor înceta. Iar de la PSD, Sorin Grindeanu atrage atenția că dreptul de a manifesta este democratic, dar condamnă violențele.

George Simion: Protestele nu trebuie și nu vor înceta până când aceste măsuri vor fi oprite
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    30 Mar 2021   •   14:50

”Acele persoane sunt huligani, sunt persoane din zona extremismului, fascismului și faptul că am putea să avem orice toleranță față de ei este exclus. Mesajul e foarte clar, dreptul la protest pentru niște măsuri cu care o parte din cetățeni nu sunt de acord este un drept firesc, dar manifestările huliganice, de registru fascist, sunt de neacceptat și mă aștept în continuare - și aceasta va fi și este poziția Guvernului - toleranță zero față de aceste manifestări care ne aruncă ani mulți înapoi în ceea ce înseamnă o democrație în care drepturile și respectul celuilalt înseamnă foarte mult”, a declarat, marți, Dan Barna.

Raluca Turcan: ”Mi se rupea inima când vedeam că erau foarte multi tineri la aceste proteste

”În primul rând vă spun ca mi se rupea inima când vedeam că erau foarte multi tineri la aceste proteste și probabil că, după aceste proteste, se duceau acasă și își expuneau într-un mod extrem de periculos membrii familiei.

Aceste măsuri de restricții nu au fost luate din plăcere”, a declarat Raluca Turcan. 

George Simion: ”Protestele aparțin tuturor românilor!”

Pe de altă parte, George Simion promite că protestele nu vor înceta.

”Protestele nu trebuie și nu vor înceta. Totodată, protestele nu trebuie politizate, protestele aparțin tuturor românilor şi merg până la capăt, până când aceste măsuri aberante, care nu au nicio legătură cu logica, vor fi oprite. Denigrările influencerilor, denigrările celor care ar trebui să modeleze felul în care românii gândesc, nu vor avea efect. Continuăm atitudinea critică față de măsurile ineficiente, cerem guvernului retragerea măsurilor aberante. Lăsați agenții economici deschiși, lăsați sălile de sport deschise, lăsați școlile deschise!

Nu trebuie să vă descurajați de faptul că unii vă numesc săraci și analfabeți!”

Sorin Grindeanu: ”Violențele nu cred că își au locul!”

Sorin Grindeanu este de părere că protestele sunt generate de bâlbele guvernanților. 

”Eu cred ca au fost generate de bâlbele guvernanților.

În orice democrație există acest drept al cetățenilor de a ieși în stradă, de a protesta față de anumite decizii ale celor care conduc. În schimb nu sunt de acord cu ce a fost azi noapte târziu. Violențele nu cred că își au locul!”.

×
Subiecte în articol: proteste
Parteneri
Horoscop 25 septembrie - 1 octombrie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close