Antena 3 CNN Politică Protocolul USL se modifică: candidaţi separaţi la europarlamentare, echipă mixtă la prezidenţiale, o nouă formă de referendum

Protocolul USL se modifică: candidaţi separaţi la europarlamentare, echipă mixtă la prezidenţiale, o nouă formă de referendum

de M.Z.    |    03 Iun 2013   •   13:17
Liderii USL au stabilit modificările pe care le vor aduce protocolului de colaborare al Uniunii. Victor Ponta şi Crin Antonescu au susţinut că este necesar un cod de conduită care să permită sancţionarea celor care încalcă prevederile acordului.
 
Protocolul Uniunii Social Liberale va fi amendat pe trei direcţii mari, a anunţat, luni, la finalul şedinţei USL, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

1. obiectivele politice prioritare (revizuirea Constituţiei şi regionalizarea)
2. regimul alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale
3. un cod de conduită "clar" în cadrul alianţei, a declarat
 
El a reiterat că protocolul actual al USL, aflat în vigoare, nu se modifică, ci este vorba doar de a adăuga articole pentru o funcţionare solidă şi de durată a Uniunii. 
 
"Amendamentele se vor construi în trei direcţii - obiectivele politice prioritare: revizuirea Constituţiei într-un calendar care să permită adoptarea noii forme prin referendum, până la sfârşitul acestui an; regionalizare şi descentralizare (...) tot până la sfârşitul anului. (...) Al doilea capitol vizat de completările protocolului - regimul alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale de anul viitor", a explicat Antonescu, potrivit Agerpres
 
Liderul liberalilor a menţionat că la europarlamentare, partidele componente ale USL vor candida pe propriile liste, "ceea ce nu va exclude un angajament, program comun al europarlamentarilor în PE, în convergenţă cu proiectul de ţară", iar la alegerile prezidenţiale - candidat comun şi constituirea unei echipe mixte USL care "să construiască pas cu pas proiectul prezidenţial", care să nu însemne doar campanie, "ci un proiect convergent cu programul de guvernare". 
 
"A treia chestiune - un cod de conduită prevăzut şi adăugit, adus la zi, conceput spre a face foarte clar tuturor membrilor, demnitarilor, parlamentarilor care sunt regulile elementare de conduită în cadrul unei alianţe. (...) Un cod de conduită fără echivoc", a subliniat Antonescu. 
 

 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Crin Antonescu modificari

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close