Antena 3 CNN Politică PSD a decis să voteze negativ la adoptarea proiectului de buget pe 2010

PSD a decis să voteze negativ la adoptarea proiectului de buget pe 2010

PSD a decis să voteze negativ la adoptarea proiectului de buget pe 2010
Sursa foto: Mircea Geoanã
11 Ian 2010   •   12:50

Conducerea PSD a decis luni, în cadrul BPN, să voteze împotriva adoptării proiectului de buget pe anul 2010 propus de guvernul Boc, după ce a constatat că majoritatea amendamentelor sociale depuse de proprii parlamementari au fost respinse la nivelul comisiilor parlamentare de specialitate, susţin surse social-democrate. Decizia în acest sens a conducerii PSD a fost luată prin consens, nu prin vot.

?Vom fi extrem de prezenţi şi activi în Parlament, am prezentat o serie de amendamente. Nu putem accepta ca bugetul să fie contruit în funcţie de persoana şi influenţa politică pe care o au în Guvern unii sau alţii. Poziţia noastră este clară: vom vota împotriva bugetului? a spus preşedintele PSD, Mircea Geoană.



Mai mulţi lideri PSD au apreciat că bugetul nu va ajuta la ieşirea din criză, ci la prelungirea ei. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu nu a ezitat chiar să aducă anumite critici indirecte propriilor colegi parlamentari care nu ar fi susţinut din toate puterile necesitatea majorării punctului de pensie în comisiile de buget-finanţe.
"Noi avem nişte obligaţii de fond faţă de pensionari şi ceea ce s-a stabilit în cursul anului trecut trebuie respectat şi păstrat, să nu admitem, în ciuda greutăţilor şi ale bugetului şi ale economiei, scăderea nivelului şi aşa modest de retribuţie a pensionarilor. E dreptul lor, al unei pensii câştigate după o viaţă, aşa că trebuie să găsim formula potrivită", a afirmat Iliescu.
Preşedintele Comisiei de buget finanţe bănci din Camera Deputaţilor, social-democratul Viorel Ştefan a anunţat îninte de şedinţa BPN că va propune colegilor de partid să nu voteze proiectul de buget chiar dacă jumătate din propriile doleanţe se pot regăsi în acest act normativ.
La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase, a apreciat că bugetul de stat în actuala formă va duce la creşterea datoriilor şi la nivel "de principiu" votul social-democraţilor ar trebui să fie negativ.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PSD vot buget
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close