Antena 3 CNN Politică PSD a decis să voteze pentru ridicarea imunității lui Florian Bodog

PSD a decis să voteze pentru ridicarea imunității lui Florian Bodog

Fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, primeşte o lovitură dură din partea colegilor săi din PSD. Social-democraţii au decis în unanimitate, luni, să voteze pentru ridicarea imunităţii lui Bodog.

PSD a decis să voteze pentru ridicarea imunității lui Florian Bodog
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    19 Apr 2021   •   12:58

La ieșirea din Comisia Juridică, Florian Bodog a precizat că se va supune concluziilor și raportului Comsiei și nu se va sustrage cercetării.

"În dosar nu există niciun alt document față de documentele existente la momentul la care s-a adus pentru prima dată dosarul în Senatul României. Nu am cerut colegilor mei să voteze împotriva urmăririi penale. 

Indiferent de decizia pe care Comisia Juridică o va lua astăzi, nu mă voi sustrage cercetării. Am mai fost cercetat și de DNA și de Parchetul General."

Florian Bodog este acuzat că atunci când era ministru a angajat fictiv o persoană în funcţia de consilier personal, iar procurorii DNA cer Senatului să dea undă verde pentru începerea urmării penale.

„Despre colegul nostru, senatorul Florian Bodog, vreau să vă spun că am hotărât ca mâine, la 11,30, să avem o şedinţă a Grupului senatorilor PSD şi că decizia este ca să votăm în conformitate cu raportul Comisiei juridice. (…) Vom vota în conformitate cu raportul Comisiei juridice. Nu este corect pentru mine astăzi, în faţa dumneavoastră, să mă antepronunţ cât nu ştiu care va fi raportul acelei comisii”, a spus Oprea, într-o conferinţă de presă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD.

Paul Stănescu: PSD nu va obstrucţiona justiţia în cazul lui Florian Bodog

"Vom discuta cu toată lumea şi cred că parlamentarii USR trebuie să fie în consens cu noi, de astă dată, pentru că fostul ministru Voiculescu susţine că datele au fost falsificate. Este 'horror' dacă s-a întâmplat astfel", a precizat secretarul general al PSD, înaintede Comisia Juridică.

El a mai precizat că în cazul senatorului Florian Bodog, fost ministru al sănătăţii, în cazul căruia procurorii au cerut încuviinţarea urmăririi penale, "PSD nu va obstrucţiona justiţia". 

"Cred că Florian Bodog ar trebui să se pună la dispoziţia Justiţiei", a opinat Stănescu.

Senatorul Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii,a fost audiat luni, în Comisia juridică din Senat, ca urmare a solicitării DNA pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale îm cazul său.

Procurorii DNA îl acuză pe Bodog de faptul că, atunci când a deţinut poziţia de ministru, ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără a se fi prezentat la serviciu şi fără a fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close