Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Familiile tinere au nevoie de sprijin în achiziționarea unei locuințe, inclusiv prin suspendarea ratelor"

Marcel Ciolacu: "Familiile tinere au nevoie de sprijin în achiziționarea unei locuințe, inclusiv prin suspendarea ratelor"

PSD pregătește o strategie pentru stimularea natalității. În acest context, Marcel Ciolacu a vorbit despre o serie de măsuri pe care social - democrații le propun pentru creșterea natalității, dar și pentru o viață mai bună a familiilor din România.

Marcel Ciolacu: "Familiile tinere au nevoie de sprijin în achiziționarea unei locuințe, inclusiv prin suspendarea ratelor"
Sursa foto: Agerpres
de Maria Zărnescu    |    17 Iun 2021   •   11:59

Printre propunerile social-democraților se numără suspendarea ratelor la bancă pentru familiile tinere, pentru o perioadă de timp, acordarea de ajutoare pentru părinți, dar și de servicii medicale.

"În proiectul de astăzi vorbim de trei măsuri: creșterea alocațiilor, deduceri pentru salariații cu copii, tichete sociale pentru stimularea participării copiilor cu vârste de până la 6 ani la învățământul preșcolar, indiferent dacă vorbim de cel public sau privat, incluzând prevederi speciale pentru familiile monoparentale și pentru cele cu mai mult de trei copii.

Soluția pentru natalitate nu ține doar de durata concediului de maternitate sau de nivelul alocației. Familiile tinere au nevoie de servicii, de creșe moderne, de școli, de servicii de sănătate adecvate. (...) Tinerele familii trebuie să fie sprijinite și în achiziționarea unei locuințe și trebuie ajutate pe perioada în care copilul este mic, inclusiv prin suspendări ale plății ratelor", a anunțat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

×
Parteneri
Horoscop 22 septembrie 2023. Scorpionii sunt orbiți de dragoste
x close