Antena 3 CNN Politică PSD acuză o creştere artificială a euro! Partidul solicită BNR să asigure stabilitatea cursului de schimb

PSD acuză o creştere artificială a euro! Partidul solicită BNR să asigure stabilitatea cursului de schimb

PSD acuză o creştere artificială a euro! Partidul solicită BNR să asigure stabilitatea cursului de schimb
28 Ian 2019   •   12:35

PSD precizează că este artificială creşterea euro, întrebându-se ce măsuri ia Banca Naţională a României, care are obligaţia să asigure stabilitatea cursului de schimb şi să supravegheze sistemul bancar.

„DACĂ NU EXISTĂ CAUZE NATURALE, ATUNCI CREŞTEREA EURO NU POATE FI DECÂT ARTIFICIALĂ. Dacă investiţiile străine au crescut şi au adus mai mulţi euro în ţară, dacă s-au absorbit mai multe fonduri europene care au adus mai mulţi euro în România, dacă au plecat mai puţini români din ţară şi au scos mai puţini euro, dacă importurile nu au crescut şi nu a fost nevoie de mai multă valută...dacă în jurul României euro scade...atunci creşterea euro este artificială! Ce face BNR care are obligaţia să supravegheze sistemul bancar şi să asigure stabilitatea cursului de schimb?”, precizează social-democraţii, luni, pe pagina de Facebook a PSD.

Cursul de schimb leu/euro a încheiat vineri a treia săptămână cu un nou maxim istoric, de 4,7648 lei, ca urmare a unei creşteri de 0,17% faţă de miercuri, joi fiind zi nelucrătoare, potrivit datelor afişate de BNR, fiind a opta zi de creştere consecutivă.

×
Subiecte în articol: PSD BNR partid euro
Parteneri
Bani de la stat pentru români! Condiţia pentru 1.500 de lei în fiecare lună
x close