Antena 3 CNN Politică PSD, acuzat că încalcă protocolul: Orice ministru trebuie audiat iniţial în coaliţie

PSD, acuzat că încalcă protocolul: Orice ministru trebuie audiat iniţial în coaliţie

PSD, acuzat că încalcă protocolul: Orice ministru trebuie audiat iniţial în coaliţie
Sursa foto: Gheorghe Flutur
27 Iul 2009   •   11:39

Democrat-liberalii invocă în sprijinul ministrul Turismului, Elena Udrea prevederile protocolului pentru a o apăra de eventuală creare a unei comisii parlamentare de anchetă prin voturile PSD şi PNL. Partenerii din PSD ar trebui să respecte prevederile protocolului de colaborare cu PDL şi să invite miniştrii cu probleme pentru a da lămuriri înainte de a decide sprijinirea creării unei comisii parlamentare de anchetă, a susţinut luni, democrat-liberalul Gheorghe Flutur. În opinia acestuia, înainte ca un ministru să fie audiat în faţa unei comisii parlamentare, el ar trebui invitat la nivelul coaliţiei pentru a da explicaţii şi lămuriri. Până în prezent această prevedere nu a fost însă niciodată invocată sau aplicată în cazul fostului ministru al Tineretului, democrat -liberala Monica Iacob-Ridzi sau al ministrului social-democrat al mediului, Nicolae Nemirschi. Singurul ministru care a fost invitat la audiri la nivelul coaliţiei a fost cel al Justiţiei, Cătălin Predoiu, imediat după publicarea conţinutului raportului Comnisiei Europene pe acest domeniu.

?Nu avem probleme în înfiinţarea unor astfel de comisii. Trebuie respectata protocolul. Orice ministru trebuie invitat la coaliţie pentru a aduce lămuriri asupra oricăror probleme care apar. Aşa este corect să se procedeze. Dacă colegii noştri u o altă strtegie şi înţelegere cu cei din Pnl este treaba domniilor lor. Amintim partenerilor de coaliţie că avem un partneriat care trebuie respectata şi o procedură care trebuie urmată. Noi am discutat despre un lucru de principiu, nu am discutat , nume sau cum? a subliniat Flutur, care a evitat să precizeze clar dacă în cadrul biroului coaliţiei s-a discutat problema ministrului Turismului, Elena Udrea.



Vicepreşedintele PDL a sugerat că problema Udrea va fi discutată într-o viitore şedinţă a coaliţiei, el sugerând că acest lucru nu a fost posibil astăzi pe fondul absenţei unor miniştri social-democraţi aflaţi în concediu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gheorghe Flutur Emil Boc
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close