Antena 3 CNN Politică PSD demască bătaia de joc a Coaliției la dezbaterea bugetului: "3 minute pentru 44 de amendamente la ședința condusă de Monica Anisie!"

PSD demască bătaia de joc a Coaliției la dezbaterea bugetului: "3 minute pentru 44 de amendamente la ședința condusă de Monica Anisie!"

Învățământul românesc a pierdut, joi, la masa la care membrii comisiilor de specialitate din Parlament ar fi trebuit să dezbată amendamentele depuse la Legea bugetului de stat. Situația este relatată de un deputat din opoziție participant la ședință.

PSD demască bătaia de joc a Coaliției la dezbaterea bugetului: "3 minute pentru 44 de amendamente la ședința condusă de Monica Anisie!"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    25 Feb 2021   •   17:58

"Cele 44 de amendamente propuse de grupul social-democrat, dar și cele 7 amendamente ale grupului AUR, prin care s-a solicitat suplimentarea bugetului Ministerului Educației, au fost respinse în bloc de către parlamentarii coaliției de guvernare, care au majoritate în comisii", semnalează deputatul PSD Natalia Intotero.

Aceasta acuză că, sub conducerea fostului ministru liberal al educației, Monica Anisie, regulamentul parlamentar nu a fost respectat, nu s-a alocat timp pentru dezbaterea amendamentelor iar reprezentanților elevilor și părinților nu li s-a permis să ia cuvântul.

"Din păcate, nu am ajuns la un acord cu doamna senator Monica Anisie, președintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senat.

Deputat PSD: Ni s-au alocat 3 minute pentru susținerea a 44 de amendamente

Nu am fost lăsați să susținem amendamentele PSD într-o manieră corespunzătoare, întrucât președintele de ședință, doamna senator Anisie, ne-a acordat doar trei minute pentru toate cele 44 de amendamente depuse.

Pe repede înainte, stimați liberali, nu se poate guverna responsabil, în interesul românilor.

Majoritatea PNL/USR-PLUS/UDMR a decis ca amendamentele să fie respinse printr-un singur vot, în bloc. A fost respins inclusiv amendamentul prin care am solicitat finanțare pentru achiziția microbuzelor școlare pentru unităție de învățământ din zonele rurale.

Deputat PSD: Elevii și părinții nu au avut voie să vorbească la ședința condusă de Anisie

Ce să înțelegem? Că guvernul de coaliție nu își dorește ca elevii să ajungă în siguranță la cursuri?", punctează Natalia Intotero.

Aceasta mai relatează și tratamentul umilitor la care au fost supuși reprezentanții Consiliului Elevilor din România, cei ai Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți și sindicatele cadrelor didactice.

Acestora nu li s-a permis să își susțină argumentele, deși au fost invitați tocmai pentru acest lucru.

"Președintele de ședință, senatorul Monica Anisie, a considerat că aceștia nu merită să ia cuvântul, tocmai pentru că singurul interes al PNL și al aliaților săi a fost să nu crească, sub nicio formă, bugetul educației", concluzionează deputatul PSD.

×
Subiecte în articol: PSD amendamente legea bugetului
Parteneri
Schimbări majore la școlile de șoferi!
x close