Antena 3 CNN Politică PSD: Andronescu, mandatată să găsească o ?soluţie politică? pentru ca studenţii Spiru Haret ?să nu sufere?

PSD: Andronescu, mandatată să găsească o ?soluţie politică? pentru ca studenţii Spiru Haret ?să nu sufere?

PSD: Andronescu, mandatată să găsească o ?soluţie politică? pentru ca studenţii Spiru Haret ?să nu sufere?
Sursa foto: ecaterina andronescu
20 Iul 2009   •   00:48

Preşedintele PSD şi ministrul Educaţiei au făcut, duminică seară, după şedinţa social-democraţilor, declaraţii contradictorii referitoare la cazul "Spiru Haret", Mircea Geoană susţinând că studenţii nu ar mai trebui să dea examen, în timp ce Ecaterina Andronescu a declarat că nu se pune problema aşa.

Purtătorul de cuvânt al PSD a declarat, după şedinţa PSD, care a durat patru ore, că partidul a decis mandatarea ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, pentru găsirea unei soluţii "politice" pentru rezolvarea cazului "Spriu Haret" astfel încât studenţii de la această universitate să "nu sufere".

La rândul său, ministrul Andronescu a arătat că a înfiinţat o echipă de control şi că aşteaptă, la începutul săptămânii, să afle primele date despre situaţia de la această universitate şi despre numărul de studenţi care au studiat la forme de învăţământ neacreditate.

"Nu s-a pus problema ca studenţii să nu dea niciun alt examen. S-a pus problema să nu sufere, să găsim o soluţie care să-i afecteze cât mai puţin cu putinţă pe ei, pentru că ei sunt cei păcăliţi. Mai caut şi alte soluţii, una am găsit-o", a spus Andronescu, citată de Mediafax.

Întrebată în mod expres dacă studenţii, ca să "nu sufere", ar trebui să nu mai dea niciun examen, Andronescu a spus: ?Nu s-a pus problema în felul acesta. Lăsaţi-mă câteva zile, o să spun varianta pe care mergem în final, trebuie şi informaţii de la comisia de control?.

"Decizia noastră este de a face ca studenţii care, de bună credinţă, au intrat în această formă de învăţământ să nu sufere şi doamna ministru Andronescu a primit sarcină din partea conducerii partidului să rezolve până marţi acest subiect", a spus, pe de altă parte, Mircea Geoană, după şedinţă.

Geoană a arătat că PSD doreşte să se afle adevărul până la capăt cu privire la modul în care s-au organizat aceste "operaţiuni", inclusiv în ce priveşte modul în care, prin "complicitate vinovată", miniştrii ai Educaţiei, respectiv Miclea, Hârdău şi Adomniţei, au "tolerat creşterea acestui cancer".

Liderul PSD a subliniat, totodată, că Andronescu are sarcina ca echipa de control de la Minister să-şi continue investigaţiile, astfel încât "să nu sufere studenţii şi să nu mai dea examen încă o dată".

Solicitat să comenteze faptul că Androneascu nu se gândeşte la acest lucru, Geoană a răspuns: "Se gândeşte".

Conducerea PSD s-a reunit, duminică, la ora 18.00, într-o şedinţă informală, la sediul central, la care au luat parte şi miniştri ai partidului, pentru a pregăti şedinţa coaliţiei PSD-PDL de luni şi a discuta despre cazul "Spiru Haret". Şedinţa a durat patru ore.

Andronescu a declarat, duminică, că dacă Universitatea "Spiru Haret" nu se supune evaluărilor şi continuă ilegalităţile, va propune un proiect legislativ pentru desfiinţarea instituţiei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ecaterina Andronescu Spiru Haret
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close