Antena 3 CNN Politică PSD, atac la Iohannis: A crescut o adevărată caracatiță care a sifonat sute de milioane din bani publici

PSD, atac la Iohannis: A crescut o adevărată caracatiță care a sifonat sute de milioane din bani publici

Partidul Social Democrat a transmis miercuri că sub ochii președintelui Klaus Iohannis, ”a crescut o adevărată caracatiță care a sifonat sute de milioane din bani publici.” PSD contestă declarația președintelui referitoare la sprijinul acordat cetățenilor din regiunile afectate de inundații și afirmă că sinistrații n-au primit niciun ajutor concret.

PSD, atac la Iohannis: A crescut o adevărată caracatiță care a sifonat sute de milioane din bani publici
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    24 Iun 2020   •   17:30

”Iohannis le transmite oamenilor care sunt cu apa până la gât să fie vigilenți și precauți. Să-și ia umbrelele și să se alăture luptei împotriva schimbărilor climatice. Eventual să se spele și pe mâini. Așa cum președintele s-a spălat pe mâini în cazul tunurilor uriașe de la UNIFARM date de ”Guvernul Său”.”, a scris PSD, miercuri, pe Facebook.

Iohannis a crescut, sub ochii săi, o adevărată caracatiță care a sifonat sute de milioane din bani publici.

”Sub ochii săi îngăduitori, a crescut o adevărată caracatiță care a sifonat sute de milioane din bani publici. Nicio mască de la Guvern nu a ajuns la oameni. La fel și acum, niciun sprijin concret pentru cei sinistrați. Pentru ei nu mai sunt bani! Doar vorbe și povețe motivaționale despre cum pot schimba lumea.”, au mai susținut reprezentanții PSD.

Klaus Iohannis a anunțat direcționarea banilor din fonduri europene către proiecte legate de combaterea schimbărilor climatice

"A avut loc o serie de inundații severe, care au afectat viața a mii de români și au produs pagube însemnate în multe gospodării. În plină criză sanitară provocată de coronavirus, avem o altă situație gravă cu consecințe pe termen lung pentru toți cei aflați în aceste zone sinistrate. Vreau să transmit un mesaj de solidaritate familiilor greu încercate. Autoritățile depun toate eforturile pentru a-i ajuta pe oameni, pentru a le proteja pe cât posbil gospodăriile și a le asigura celor afectați ceea ce au nevoie în aceste momente dramatice. E tragic că aceste fenomene meteorologice extreme s-au soldat cu pierderi de vieți omenești și transmit condoleanțe familiilor îndoliate", a declarat Iohannis.

S-a ajuns în această situație din cauză că schimbările climatice au fost ignorate timp de ani de zile. Soluții există și vor fi puse în aplicare, ne asigură președintele. "Din nefericire, inundațiile cu consecințe grave sunt fenomene care se întâmplă frecvent în România și trebuie să fim mult mai bine pregătiți în a le gestiona. Soluții există și ele vor trebui puse în aplicare. Ceea ce se întâmplă acum este consecința amplificările schimbărilor climatice și a ignorării, timp de ani de zile, a acestor pericole. Odată cu schimbările climatice, apar fenomene meteo extreme și în țara noastră. Luna iunie a acestui an a fost cea mai ploioasă din ultimii 60 de ani, fapt care a generat inundații severe și numeroase probleme într-un timp foarte scurt"., a declarat Iohannis, miercuri.

 

×
Subiecte în articol: PSD Iohannis schimbari climatice

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close