Antena 3 CNN Politică PSD: Băsescu a afirmat că Guvernul e incompetent şi măcinat de corupţie

PSD: Băsescu a afirmat că Guvernul e incompetent şi măcinat de corupţie

PSD: Băsescu a afirmat că Guvernul e incompetent şi măcinat de corupţie
Sursa foto: traian basescu
12 Mai 2010   •   08:10

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, la recenta întâlnire cu parlamentarii puterii, că Guvernul e incompetent şi măcinat de corupţie, afirmă PSD, marţi, într-un comunicat, susţinând că şeful statului ar trebui să nu se mai disculpe vizavi de situaţia gravă cauzată de unele măsuri ale Cabinetului.

"Partidul Social Democrat a luat act de declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind reuniunea care a avut loc marţi între Guvern, sindicate, patronate şi la care au fost invitate şi partidele parlamentare, şi consideră că decizia de neparticipare a fost cea mai bună în condiţiile date. Invitaţia primită de la Administraţia Prezidenţială nu a devoalat că această reuniune ar fi fost o iniţiativă a sindicatelor şi nu a lămurit cum poate preşedintele să medieze o întâlnire în care nu doar că îşi asumă, ci impune poziţia Guvernului", se arată într-un comunicat al PSD, citat de Mediafax.

"Partidul Social Democrat îi cere lui Traian Băsescu să aibă curajul să spună şi în faţa românilor ceea ce a spus în spatele uşilor închise, parlamentarilor puterii: că acest Guvern este incompetent, eşuând în implementarea planului anticriză; că acest Guvern şi această majoritate sunt măcinate de corupţie, ajungând să pună infractori şi oameni nepregătiţi în funcţii publice, pentru a plăti datoriile de campanie", se mai arată în comunicat.

Potrivit PSD, declaraţiile lui Băsescu făcute maţi seară la Palatul Cotroceni confirmă faptul că şeful statului încearcă să se disculpe pentru "împingerea României într-o situaţia dezastruoasă, din cauza măsurilor greşite şi a lipsei de măsuri a Guvernului Boc".

"Traian Băsescu acuză partidele de opoziţie de lipsă de soluţii. În aceste condiţii, PSD va prezenta propriile soluţii în zilele următoare şi le va supune dezbaterii publice, inclusiv atenţiei preşedintelui. Traian Băsescu vrea să intimideze opoziţia vorbind de cifre. Cu ce legitimitate mai vorbeşte preşedintele despre cifre, atunci când Guvernul pe care îl susţine cu toate forţele sale a minţit populaţia cu privire la situaţia reală a României? Cu ce legitimitate spune Traian Băsescu că soluţiile propuse de el sunt singurele corecte, în condiţiile în care şi el şi PDL îi înfierau cu toate forţele pe cei care avertizau că situaţia se deteriorează?", se arată în comunicat.

PSD precizează că "preşedintele nu a spus nimic despre cheltuielile cu bunurile şi servicii angajate de Guvernul în Boc în primele luni ale acestui an, despre direcţionarea aberantă a fondurilor de la Guvern către administraţiile locale sau despre clientela politică a puterii care înghite tot mai mult din fondurile publice".

"PSD consideră că măsurile propuse de Preşedinte şi Guvern sunt antisociale, fără bază economică şi nesusţinute de vreo strategie specială, alta decât disperarea. Partidul Social Democrat va prezenta propriul pachet de soluţii pentru situaţia actuală, pentru a arăta românilor că se poate şi altfel, printr-o abordare echilibrată şi anticlientelară, nu printr-una care să salveze PDL pe spatele românilor fără apărare", se mai arată în comunicat.

Şeful statului a declarat, marţi, că a luat decizia de a anunţa sindicatele şi patronatele că nu va mai participa la discuţii în acest format pe tema acordului cu Fondul pentru că a "sesizat" din partea unor participanţi "nuanţa" că măsurile Guvernului şi Preşedinţiei ar fi împotriva românilor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close