Antena 3 CNN Politică PSD: Băsescu să refuze demiterea lui Nica, PDL să revină la litera protocolului

PSD: Băsescu să refuze demiterea lui Nica, PDL să revină la litera protocolului

PSD: Băsescu să refuze demiterea lui Nica, PDL să revină la litera protocolului
Sursa foto: guvern psd
30 Sep 2009   •   08:40

Liderul PSD Mircea Geoană a adresat, marţi, o a doua scrisoare premierului Emil Boc, propunând, ca soluţie pentru dezmorsarea crizei, ca Băsescu să refuze demiterea lui Nica, iar PDL "să revină la litera Protocolului Coaliţiei", cheia rezolvării problemei aflându-se "doar la Palatul Cotroceni".

De asemenea, liderul PSD reafirmă sprijinul pentru ministrul de Interne Dan Nica, transmite Mediafax.

Geoană i-a mai adresat lui Emil Boc o scrisoare, marţi dimineaţă, iar la ora 13.00, când expira ultimatumul acordat de Boc pentru numirea de către PSD a unui interimar la Interne, liderul social-democrat i-a adresat o scrisoare şi preşedintelui Traian Băsescu.

Toate cele trei scrisori se încheie cu formula "Cu sinceritate, Mircea Geoană".

În scrisoarea adresată lui Boc, acesta arată că "nu au existat argumente serioase, nu au existat explicaţii solide? privind demiterea lui Dan Nica. ?Nu aţi dorit să consultaţi partenerul de Coaliţie. În schimb aţi dorit să-i daţi un ultimatum.La îndemnul lui Traian Băsescu, aţi declanşat o criză în Coaliţie. Împreună cu Traian Băsescu aveţi obligaţia de a o rezolva. În acest moment, cheia pentru dezamorsarea crizei se află la Preşedintele României şi nu în interiorul Coaliţiei. Iar soluţia este foare simplă: Traian Băsescu trebuie să refuze demiterea lui Dan Nica, iar PDL să revină la litera Protocolului Coaliţiei.

Orice altă variantă nu reprezintă decât o diversiune şi o încercare de a continua jocul politic iresponsabil în care aţi intrat împreună cu Traian Băsescu.

Vă reamintesc că, urmând interesul electoral al lui Traian Băsescu, aţi propus, în şedinţa Coaliţiei de luni, 28 septembrie, demiterea.

Vă reamintesc de asemenea, conţinutul art. 18 din Regulamentul de funcţionare al Coaliţiei, document pe care l-aţi semnat şi pe care vi l-aţi asumat: remanierea unui ministru nu poate fi făcută decât după consultarea partidului care l-a propus.

În şedinţa Comitetului Executiv Naţional, PSD a decis în unanimitate să-şi reconfirme susţinerea pentru ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica. Aţi fost înştiinţat în scris de această decizie a PSD. Opţiunea PSD rămâne neclintită şi nu poate face obiectul niciunei negocieri.

Discuţiile în Coaliţie vor avea sens în momentul în care Traian Băsescu va clarifica situaţia şi va dezamorsa criza pe care el însuşi a declanşat-o. Deocamdată, cheia rezolvării problemei nu se află nici la PSD, nici în Coaliţie, ci doar la Palatul Cotroceni", scrie Mircea Geoană.
Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close