Antena 3 CNN Politică PSD prezintă săptămâna viitoare Proiectul alternativ de Buget şi spune că este posibilă creşterea pensiilor

PSD prezintă săptămâna viitoare Proiectul alternativ de Buget şi spune că este posibilă creşterea pensiilor

PSD anunţă că va prezenta, în data de 27 ianuarie, proiectul alternativ la Legea Bugetului, întocmit de specialiştii acestei formaţiuni.

PSD prezintă săptămâna viitoare Proiectul alternativ de Buget şi spune că este posibilă creşterea pensiilor
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    21 Ian 2021   •   16:00

PSD susţine că a identificat resursele bugetare care fac posibilă creşterea pensiilor în condiţiile respectării ţintei de deficit prevăzută de guvernul actual.

"Bugetul României pe 2021 trebuie să fie despre oameni, nu despre cifre!

Dreapta nu poate promova în continuare austeritatea, când un pensionar trăiește în medie cu 1400 de lei, deși statul român a stabilit că minimul pentru un trai decent este 1733 de lei pe lună!

#PSD va prezenta pe 27 ianuarie alternativa sa de buget național: vom arăta că este posibil să crești veniturile angajaților și pensiile vârstnicilor, respectând chiar deficitul prevăzut de Guvernul Cîțu!

Noi propunem un Buget pentru Dezvoltare, nu un Buget pentru Înghețare – așa cum vor apostolii austerității din PNL și USR!", precizează PSD într-o postare distribuită pe contul de Facebook al partidului.

 

Chiar dacă actualii guvernaţi par incapabili să spună când, dacă şi cu cât vor creşte pensiile, este cert că, deocamdată, cresc contribuţiile la pensie ale actualilor salariaţi, urmare a majorării salariului minim.

Cresc contribuţiile lunare pentru pensii

Începând cu 13 ianuarie 2021 salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este de 2.300 lei, informează Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

În cazul asiguraţilor care au încheiat contracte de asigurare socială conform Legii nr. 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale o constituie venitul lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială, dar nu mai puţin decât valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.   

Având în vedere că, potrivit legii, contribuţia pentru pensii este de 25% din salariul brut, înseamnă că aceasta se va majora de la 558 de lei (prin rotunjirea făcută de CNPP pentru suma de 557,5 lei, cât era anul trecut) la 575 de lei pe lună.   

×
Subiecte în articol: PSD buget alternativ
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close