Antena 3 CNN Politică PSD cere demisia lui Cătălin Predoiu din toate funcţiile pe care le deţine în PNL

PSD cere demisia lui Cătălin Predoiu din toate funcţiile pe care le deţine în PNL

PSD cere demisia lui Cătălin Predoiu din toate funcţiile pe care le deţine în PNL
03 Apr 2015   •   14:40

PSD a cerut demisia lui Cătălin Predoiu din funcţiile deţinute în PNL, în urma dezvăluirilor referitoare la susţinerea campaniei sale electorale din 2008, social-democraţii arătând că Predoiu trebuie să îşi asume participarea într-o "campanie finanţată din corupţie".

Social-democraţii mai arată că fostul parlamentar PNL şi consilier prezidenţial, George Scutaru, a intrat în atenţia procurorilor anti-corupţie, pentru modul în care a finanţat campania din Buzău, în anul 2008.

"Conform procurorilor DNA, există suspiciuni că respectiva campanie electorală a fost finanţată din mită. PSD reaminteşte că unul dintre candidaţii PNL la Buzău, în 2008, a fost nimeni altul decât Cătălin Predoiu, cel care deţine astăzi funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. PSD solicită acestuia demisia din funcţia politică deţinută şi asumarea participarii la o campanie electorală finanţată din corupţie. De asemenea, PSD îi solicită acestuia să raspundă pentru folosirea acestor bani pentru campania sa electorală", se mai menţionează în comunicatul PSD.

Fostul consilier prezidenţial George Scutaru a fost pus sub control judiciar şi este urmărit penal pentru complicitate la luare de mită şi spălare a banilor, după ce ar fi primit 170.000 de euro, o parte din mita de un milion de euro primită de o persoană cu funcţie de conducere din administraţia locală, potrivit DNA.

×
Subiecte în articol: Catalin Predoiu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close