Antena 3 CNN Politică PSD cere demisia primarului din Târgu Mureş: Este vinovat de eşecul politic şi administrativ în problema UMF

PSD cere demisia primarului din Târgu Mureş: Este vinovat de eşecul politic şi administrativ în problema UMF

PSD cere demisia primarului din Târgu Mureş: Este vinovat de eşecul politic şi administrativ în problema UMF
Sursa foto: Foto: roncea.ro
27 Mar 2012   •   14:08

Organizaţia PSD Mureş solicită demisia din funcţia de primar al municipiului Târgu Mureş a lui Dorin Florea, care este şi vicepreşedinte al PDL, pentru "eşecul politic şi administrativ în problema Universităţii de Medicină şi Farmacie" din oraş, a declarat secretarul executiv al PSD Mureş, Cornel Brişcaru, citat de Mediafax.
   
Brişcaru, care este candidatul USL la Primăria municipiului, a susţinut că Dorin Florea a fost de acord, alături de colegii săi din Biroul Permanent Naţional al PDL, cu aprobarea Legii educaţiei prin asumarea răspunderii Guvernului şi nu prin trecerea ei prin Parlament, aşa cum era firesc, astfel că, "din punct de vedere politic, Dorin Florea este parte a înţelegerii politice PDL- UDMR".
   
Potrivit sursei citate, în calitate de vicepreşedinte al PDL, Florea a fost de acord, prin votul său, cu rămânerea UDMR la guvernare şi înţelegerea privind UMF Târgu Mureş, parafată cu ocazia învestirii Cabinetului Ungureanu.
   
"Ca şi primar al municipiului Târgu Mureş şi fost absolvent al UMF Târgu Mureş, Dorin Florea ar fi trebuit să se opună acestei înţelegeri politice. Adoptarea Hotărârii de Guvern cu privire la UMF Târgu Mureş este un eşec politic al lui Dorin Florea şi al administraţiei Florea, care a fost de acord cu producerea unui rău iremediabil pentru comunitatea din oraş. Pentru votul politic şi prejudiciul produs în comunitate sub mandatul său, Dorin Florea trebuie să părăsească conducerea oraşului. El e principalul vinovat", a declarat Brişcaru.
   
În replică, Dorin Florea a susţinut că nu este vorba de înfiinţarea a două facultăţi separate şi că nu are niciun motiv să îşi dea demisia.
   
"Cei de la UMF Târgu Mureş, împreună, trebuie să-şi rezolve problemele. Eu zic că au de lucru până în toamnă să-şi înfiinţeze structurile. Proiectul de HG nu prevedea decât înfiinţări de linii, puteau face acest lucru prin hotărâre a Senatului UMF sau prin această Hotărâre de Guvern. Nu e vorba de două facultăţi. Pe cei de la PSD îi interesează locurile de muncă de mai mulţi ani, eu deocamdată am un contract cu târgumureşenii", a declarat Florea.
   
Proiectul hotărârii prin care la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu-Mureş sunt înfiinţate linii cu predare în limba maghiară a fost aprobat în şedinţa de marţi a Guvernului.

×
Subiecte în articol: dorin florea UMF Targu Mures
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close