Antena 3 CNN Politică PSD cere demiterea lui Berceanu pentru contractul autostrăzii Comarnic - Braşov

PSD cere demiterea lui Berceanu pentru contractul autostrăzii Comarnic - Braşov

PSD cere demiterea lui Berceanu pentru contractul autostrăzii Comarnic - Braşov
Sursa foto: Radu Berceanu
26 Ian 2010   •   14:25

PSD acuză incompetenţa ministrului Transporturilor, Radu Berceanu şi solicită demisia acestuia pentru modul în care a condus instituţia şi a gestionat lucrările la construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov. Autorul noului atac este senatorul Sorin Bota, şeful departamentului transporturi din PSD şi iniţiator dealtfel al unei acţiuni de creare a unei comisii parlamentare de anchetă în cazul ministrului democrat-liberal.
Parlamentarul social-democrat solicită guvernului să nu accepte validarea negocierii construcţiei autostrăzii Comarnic-Braşov, în forma aprobată de ministrul Radu Berceanu, înainte de elaborarea unei analize comparative a contractelor încheiate în perioada 2004 - prezent.
PSD acuză costul ?exagerat" pe care îl presupune acest contract în comparaţie cu ce a fost negociat între acelaşi minister şi aceeaşi companie în timpul guvernării Adrian Năstase şi, ca atare, cere demiterea "de urgenţă" a ministrului Radu Berceanu pentru modul în care a coordonat lucrările.
Potrivit lui Bota, există o diferenţă de aproape 154 de miliarde de euro între valoarea contractelor încheiate de MTI în 2004 şi cel actual, semnat de Radu Berceanu.
"Cu diferenţa de 154 miliarde (aprox.50%), plus banii care s-au alocat până acum se putea ajunge la finalizare autostrăzi Transilvania la preţul de 2,3 miliarde. Considerăm că România are resurse şi soluţii, dar trebuie să fie gestionate responsabil şi cu mult profesionalism, dacă vrem să construim o infrastructură modernă", se arată în expunerea departamentului PSD.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Radu Berceanu
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close