Antena 3 CNN Politică PSD cere demiterea ministrului Educației, Monica Anisie, din cauza modului în care a fost gestionată începerea școlii

PSD cere demiterea ministrului Educației, Monica Anisie, din cauza modului în care a fost gestionată începerea școlii

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a anunțat duminică, într-o conferință de presă, că PSD solicită premierului Orban demiterea ministrului Educației, Monica Anisie, pentru felul în care a gestionat începerea noului an școlar în contextul pandemiei de COVID-19.

PSD cere demiterea ministrului Educației, Monica Anisie, din cauza modului în care a fost gestionată începerea școlii
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    13 Sep 2020   •   14:10

Dîncu a invocat achiziția a doar 30% din cele 250.000 de tablete promise copiilor, precizând că nevoia este de 900.000 de tablete. „Sunt copii cărora le este refuzat accesul la educaţie tocmai într-o ţară în care 44% dintre elevi sunt analfabeţi funcţionali”, susține Dîncu.

Președintele Consiliului Național al PSD s-a declarat îngrijorat și de modul de desfășurare al învățământului online, de starea măsurilor sanitare din școli, dar și de modul în care cadrele didactice sunt protejate în fața coronavirusului.

„Pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, riscul potenţial de infectare cu virusul SARS-CoV2 creşte odată cu deplasarea spre şi de la locul de muncă în mijloacele de transport în comun aglomerate, precum şi prin activităţi de predare faţă-în faţă, la clasă”, a mai spus Vasile Dîncu.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Vasile Dîncu demitere

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close