Antena 3 CNN Politică PSD cere ca banii europeni să fie folosiți pentru crearea de locuri de muncă. Ce trebuie să facă Guvernul

PSD cere ca banii europeni să fie folosiți pentru crearea de locuri de muncă. Ce trebuie să facă Guvernul

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu susține că banii disponibili prin Fondul European de Ajustare la Globalizare pot fi folosiți în beneficiul șomerilor și angajaților independenți ale căror locuri de muncă au fost afectate de pandemie.

PSD cere ca banii europeni să fie folosiți pentru crearea de locuri de muncă. Ce trebuie să facă Guvernul
de Cristina Tudorache    |    19 Iun 2020   •   23:00

Negrescu spune că peste un milion de angajați români au fost afectați de criza coronavirus, iar șomajul este în creștere.

Europarlamentarul îi îndeamnă pe membrii guvernului Orban să depună cât mai repede proiecte pentru a accesa banii europeni.

”Europarlamentarul PSD Victor Negrescu: "Peste 1 milion de angajați români au fost afectați de criza coronavirus. Mulți dintre aceștia (peste 400.000 pe datele de la sfârșitul lunii mai) și-au pierdut locul de muncă, iar alții (aproape 600.000) au avut și au în continuare contractele de muncă suspendate. Rata șomajului este în creștere.

Pentru toți acești oameni există o nouă formă de sprijin, o soluție inclusă printr-un amendament în raportul meu din Parlamentul European și care, prin votul majorității colegilor, a devenit realitate – folosirea banilor disponibili prin Fondul European de Ajustare la Globalizare în beneficiul șomerilor și angajaților independenți ale căror locuri de muncă au fost afectate de pandemie. Propunerea a fost adoptată de plenul de la Bruxelles cu 616 voturi favorabile.

Practic, am reușit să conving grupurile politice și reprezentanții Comisiei Europene să extindem explicit folosirea acestor resurse financiare europene, în valoare de 150 de milioane de euro anual, către efectele sociale ale COVID-19. Acest program poate fi folosit și de către România pentru crearea de locuri de muncă și sprijinirea șomerilor.

Acum depinde doar de autoritățile din țară să depună rapid proiecte și să acceseze acești bani. Ca și în cazul planului european de relansare economică, este esențial ca guvernul de la București să se miște repede pentru a aduce fondurile către beneficiarii reali.", se arată într-o comunicare a partidului social-democrat de pe Facebook.

×
Subiecte în articol: victor negrescu somaj
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close