Antena 3 CNN Politică PSD cere în Parlament majorarea alocațiilor pentru copii: "Dacă nu sunt bani pentru copii, atunci pentru ce să fie bani?"

PSD cere în Parlament majorarea alocațiilor pentru copii: "Dacă nu sunt bani pentru copii, atunci pentru ce să fie bani?"

PSD forţează marți, în Parlament, majorarea alocațiilor cu 20%, începând din septembrie. Social-democraţii cer liberalilor şi Guvernului să-şi asume şi să aplice promisiunile din campania electorală privind aceste majorări.

PSD cere în Parlament majorarea alocațiilor pentru copii: "Dacă nu sunt bani pentru copii, atunci pentru ce să fie bani?"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    09 Feb 2021   •   11:40

Social-democraţii au cerut introducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege prin care se aprobă Ordonanţa cu alocaţiile, astfel încât să îl modifice, în sensul în care Executivul să fie din nou obligat prin lege să le majoreze cu 20% din septembrie.

Social democrații vor astfel să forţeze PNL şi Guvernul să îşi asume şi aplice promisiunea din campania electorală privind creşterea alocaţiilor. 

Ordonanţa de anul trecut anunţa creşterea etapizată: de 20% de la 1 septembrie 2020, cu 40 % în 2021 și încă 40 % în 2022. Cei de la PSD sunt convinși că vor face majoritate în comisie și că multe dintre voturi vor veni de la minoritățile naționale și de la AUR. 

Adrian Solomon, PSD: Să fie sinceri cei de la putere cu copiii noștri în primul rând. Că i-au mințit în toate campaniile de anul trecut

Adrian Solomon, reprezentant al PSD în comisie, a explicat marți, la Antena 3, care sunt propunerile cu care vor veni astăzi la Camera Deputaților.

"Dincolo de orice, trebuie să fie sinceri cei de la putere, cu românii, cu copiii noștri în primul rând. Că i-au mințit în toate campaniile de anul trecut, că nu se vor opune măririlor de alocații și vor face tot posibilul să aplice aceste măriri. 

Și, iată, ca în cazul pensiilor și salariilor, deodată nu mai sunt bani. Dacă nu sunt bani pentru copii, atunci pentru ce să fie bani?

Vin cu programe care să le dea iar pomeni de 500 de lei pentru rechizite. În loc să mărească alocația în fiecare luna, să ia câte 300 de lei, și să își ia singur copilul și tabletă și stick pentru internet. Eu cred că această trebuie să fie abordarea sinceră din partea Guvernului.

În dezbatere se vor găși și sursele de finanțare pentru că suma nu este enormă. Ar fi undeva la 120 de milioane de euro. Dacă bugetul țării stă în 120 de milioane pe care trebuie să îi cheltuim în plus pentru copii atunci mai bine nu mai facem bugetul."

Surse: Alocaţiile nu mai cresc anul acesta

Creşterea alocaţiilor cu 20% în luna ianuarie ar putea fi şi singura din acest an. 

În proiectul de buget pe acest an, este foarte probabil să nu mai apară nicio majorare. Proiectul urmează să ajungă în Parlament în perioada următoare, după cum spunea, miercuri, premierul Florin Cîţu.

Rămâne de văzut cum va arăta proiectul în comisiile de specialitate, în momentul în care vor fi depuse amendamentele.

De la 1 ianuarie 2021, alocaţiile au crescut cu 20%, iar în acest an urmau să crească cu 40%, cea de-a doua majorare fiind programată pentru jumătatea anului.

Astfel, pentru copiii de la 2-18 ani, alocaţiile ar urma să rămână de 21 lei, iar pentru cei până la 2 ani, să fie majorate cu 20% şi, mai exact, să ajungă la suma de 427 lei.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close