Antena 3 CNN Politică PSD cere premierului Nicolae Ciucă renunțarea la starea de alertă

PSD cere premierului Nicolae Ciucă renunțarea la starea de alertă

Partidul Social Democrat cere Guvernului renunțarea la starea de alertă.

PSD cere premierului Nicolae Ciucă renunțarea la starea de alertă
Sursa foto: hepta
de Mădălina Mihalache    |    21 Feb 2022   •   14:01

Potrivit surselor Antena 3, Partidul Social Democrat i-a cerut premierului Nicolae Ciucă renunțarea la starea de alertă. 

Starea de alertă ar urma să expire pe data de 8 martie, iar social democrații nu mai vor ca aceasta să mai fie prelungită după această dată. 

De la începutul pandemiei, România a fost două luni în stare de urgență, după care a intrat în stare de alertă care s-a prelungit până în ziua de astăzi. 

În cazul în care starea de alertă nu va mai fi prelungită, românii vor scăpa de multe restricții. Așadar, masca nu va mai fi obligatorie, petrecerile vor fi permise indiferent de incidență și nu vor mai exista nici restricții de program în cazul restaurantelor. 

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu a făcut încă niciun anunț clar cu privire la acest lucru. Însă, în momentul în care a fost întrebat dacă starea de alertă ar trebui prelungită în România, liderul social-democrat a spus că ”trebuie să intrăm în aceeași logică ca restul Europei”.

”Nu am avut o discuție cu domnul Rafila. Pot să vă spun părerea mea foarte sincer, cred că starea de alertă nu mai trebuie prelungită pe teritoriul României. Poate ar fi fost oportun, în cazul în care nu am fi găsit o soluție în zona de energie, să avem o stare de urgență pe energie. Dar stare de alertă pe pandemie, părerea mea este că nu mai trebuie prelungită. 

Când eram în opoziție comentam că eram tot timpul defazați de restul Europei. Cred că trebuie să intrăm în aceeași logică ca restul Europei!”, a declarat Marcel Ciolacu. 

×
Subiecte în articol: PSD
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close