Antena 3 CNN Politică PSD cere sesizarea CSM pentru declaraţiile lui Băsescu referitoare la ancheta fratelui său

PSD cere sesizarea CSM pentru declaraţiile lui Băsescu referitoare la ancheta fratelui său

14 Oct 2014   •   13:10
Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Sova, a anunţat că va solicita CSM să se autosesizeze în cazul Mircea Băsescu, în care Traian Basescu acuză DNA de făcătură miliţienească.

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a lansat ieri un atac incalificabil la adresa DNA, catalogând ancheta privitoare la fratele sau, Mircea Băsescu, drept o «facatura miliţienească». Presiunile la adresa Justiţiei şi a procurorilor, atacul la rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, toate acuzele pe care le-a formulat aduc grave prejudicii bunului mers al acestei anchete şi tradează o ingerinţă fără precedent a preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, în ancheta demarată de către DNA împotriva fratelui său.

Formula în care a spus că, între fratele sau şi Justiţie, alege Jusţitia a fost o altă minciună, fiind clar, după ziua de ieri, că domnul Traian Băsescu face orice pentru a discredita Justiţia.

Solicit, deci, Consiliului Superior al Magistraturii să se autosesizeze în acest caz, date fiind atacurile lansate ieri de Traian Băsescu la adresa procurorilor, alături si de ameninţările fără perdea pe care le-a transmis catre denunţătorii din acest caz si a avocatului acestora.

Prin astfel de atacuri nedemne pentru funcţia pe care o ocupă, Traian Băsescu vrea să compromită toate instituţiile statului român.

Presşdintele afectează grav credibilitatea instituţiei prezidenţiale, iar CSM este datoare să verifice acest caz.

Nu este nici locul şi nici rolul Preşedintelui să facă astfel de aprecieri”, susţine Dan Şova în calitate de purtător de cuvânt al PSD.
 

 

×
Subiecte în articol: dan sova PSD mircea basescu

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close