Antena 3 CNN Politică PSD îl cheamă pe Cîțu la raport, în Parlament: ”Sunt bani pentru Buget! Cîțu să dea explicații!”

PSD îl cheamă pe Cîțu la raport, în Parlament: ”Sunt bani pentru Buget! Cîțu să dea explicații!”

Social democrații vor să îl cheme pe Florin Cîțu în Parlament, să dea explicații privind recenta vizită la Bruxelles și planul național de recuperare și reziliență de care, spun ei, premierul își bate joc.

PSD îl cheamă pe Cîțu la raport, în Parlament: ”Sunt bani pentru Buget! Cîțu să dea explicații!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    15 Feb 2021   •   14:16

PSD va depune mai multe amendamente la legea Bugetului prin care vor cere mărirea pensiilor și a alocațiilor. 

”Am argumentat atunci când am prezentat bugetul alternativ că, în aceleași condiții restrictive de deficit bugetar, pe o creștere estimată a PIB-ului de noi, de 1,118, actualul guvern de 1,116 miliarde de lei, putem prin redistribuire, prin alte priorități, să găsim suficiente resurse și pentru creșterea punctului de pensie, și pentru salarii. 

Banii mulți sunt, ca întotdeauna, în pușculița guvernului, în fondul de rezervă al premierului, la acțiuni generale la Ministerul Finanțelor Publice. Dar să știți că este vorba de o întreagă filozofie asupra bugetului, care trebuie să genereze politici publice, nu trebuie să îl privim scurt, din punct de vedere contabil. Atunci când ne raportăm la categoriile sociale din România doar ca la o cheltuială, vom greși. Și asta fac cei de dreapta astăzi”, a declarat Radu Oprea.

„Am decis ca premierul Florin Cîțu să vină în Parlament în săptămâna 15-19 (februarie - n.r.), în conformitate cu regulamentul Camerei Deputaților, pentru a da explicații. Trebuie să spună foarte clar care a fost rezultatul vizitei la Bruxelles și de ce își bate joc de Planul Național de Redresare și Reziliență.

Toți au vorbit despre cele 14 milioane granturi și că acest Plan Național de Redresare și Reziliență trebuie să fie un efort al românilor. Dezbaterea trebuie să aibă loc în Parlament. Premierul trebuie să vină și să dea explicații”, a adugat el, potrivit Mediafax

×
Subiecte în articol: Radu Oprea Vlad Voiculescu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close