Antena 3 CNN Politică PSD, după anunțul compensării de 50 de bani la pompă: ”Alternativa PSD ar fi fost mai bună”

PSD, după anunțul compensării de 50 de bani la pompă: ”Alternativa PSD ar fi fost mai bună”

PSD a reacționat după anunțul făcut de Nicolae Ciucă, potrivit căruia Guvernul, împreună cu companiile din industria petrolieră, vor compensa cu 50 de bani la pompă prețul carburanților. Social-democrații nu își asumă decizia și susțin că ”alternativa PSD ar fi fost mai bună”.

PSD, după anunțul compensării de 50 de bani la pompă: ”Alternativa PSD ar fi fost mai bună”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    23 Iun 2022   •   14:15

PSD a prezentat în ultimele zile mai multe soluții privind reduceri importante ale prețului carburanților. Astăzi, premierul Ciucă a decis varianta unei compensări comune, la care să participe atât statul, cât și operatorii privați, astfel încât prețul carburanților să scadă cu 50 de bani.

Respectăm decizia premierului, dar credem în continuare că alternativa PSD ar fi fost mai bună și ar fi condus la rezultate mult mai apropiate de așteptările românilor. În plus, în multe alte țări europene, soluția compensării a funcționat doar câteva săptămâni, după care prețurile au revenit și au ajuns chiar la niveluri mai mari.

De aceea, dacă operatorii din piață vor crește din nou prețurile peste ceva timp, atunci PSD va reveni in Coaliție cu propunerea unui preț maximal sau a limitării adaosului comercial”, a transmis PSD într-o postare pe Facebook.

Nicolae Ciucă: "Am identificat o soluţie de compensare de 50 de bani la pompă"

Nicolae Ciucă a anunţat că Guvernul a aprobat schema de ajutor de stat pentru compensarea creșterii prețului la combustibil din cauza situației internaționale. Astfel, valoarea ajutorului acordat este de 50 bani pe litrul de combustibil şi se va aplica direct la pompă.

Premierul Nicolae Ciucă anunță, după ședința de Guvern, referitor la creșterea prețurilor la carburanți, că s-a decis o compensare în sumă fixă de 50 de bani ce se va aplica direct la pompă.

Potrivit acestuia, măsura se aplică și în Spania și Franța.

Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat, printr-un mecanism care va fi implementat între distribuitori și ministerele de resort.

"Pentru ca cetățenii români și firmele să plătească mai puțin pentru carburant, am identificat împreună cu specialiștii, o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă.

În sprijinul parteneriatului dintre societatea civilă și Guvern, între Guvern și populație, precum și mediul de afaceri am luat decizia să aplicăm această măsură, o măsură care a fost, de asemenea, adoptată și de alte țări.

Este o măsură care implică atât responsabilitatea Guvernului, cât și responsabilitatea companiilor din industria petrolieră”, a declarat Nicolae Ciucă.

×
Subiecte în articol: PSD compensare
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close