Antena 3 CNN Politică PSD depune o nouă plângere penală împotriva Robertei Anastase

PSD depune o nouă plângere penală împotriva Robertei Anastase

PSD depune o nouă plângere penală împotriva Robertei Anastase
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Oct 2010   •   14:05

Deputatul social-democrat Aura Vasile a anunţat, marţi, că PSD va depune o nouă plângere penală împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, acuzând faptul că s-a votat, în plen, cu cartela acesteia, deşi nu se afla în sală.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a precizat că social-democraţii vor depune la Parchet inclusiv lista cu votul electronic de marţi, înregistrat la secţiunea "vot final", unde apare că Roberta Anastase a votat. În replică, preşedintele Camerei Deputaţilor a anunţat că o va da în judecată pe Aura Vasile, pe care o acuză de calomnie.

Pe 21 septembrie, PSD a mai depus o plângere penală împotriva Robertei Anastase şi a lui Sever Voinescu, în urma scandalului iscat pe marginea votului dat pe Legea pensiilor. PSD îi acuză pe cei doi de abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în declaraţii.

Ministerul Public a anunţat, marţi, printr-un comunicat, că plângerea depusă în septembrie a fost înregistrată, iar "cauza se află în faza actelor premergătoare şi este în lucru la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie".

Scandalul legat de votul final dat pe Legea pensiilor a început luna trecută. După o şedinţă de 10 ore, Roberta Anastase a anunţat că în sală erau 170 de deputaţi, când în realitate erau doar 80, aşa că Legea pensiilor a fost adoptată.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Roberta Anastase PSD plangere penala
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close