Antena 3 CNN Politică PSD deschide porţile pentru ?fiii rătăcitori? Mocanu şi Zoicaş. Ciohodaru şi Munteanu provoacă opoziţia unor lideri de filiale

PSD deschide porţile pentru ?fiii rătăcitori? Mocanu şi Zoicaş. Ciohodaru şi Munteanu provoacă opoziţia unor lideri de filiale

PSD deschide porţile pentru ?fiii rătăcitori? Mocanu şi Zoicaş. Ciohodaru şi Munteanu provoacă opoziţia unor lideri de filiale
18 Iun 2010   •   15:56

PSD este pe punctul de a primi înapoi o parte din parlamentarii care au migrat în trecut la UNPR, dar care au votat pentru moţiunea sa de cenzură cu riscul excluderii lor din formaţiunea lui Marian Sârbu şi Gabriel Oprea. Trei deputaţi se află în tratative pentru revenirea în rândurile social-democrate, Adrian Mocanu, Gheorghe Zoicaş şi Ioan Munteanu. Dacă în cazul primilor doi, lucrurile par a fi bătute deja în cuie, negocierile cu Munteanu sunt îngreunate de conflictul deschis pe care acesta îl are cu liderul PSD de Neamţ, Ioan Chelaru. Un al patrulea parlamentar ex-UNPr care a votat pro-moţiunea, Tudor Ciohodaru a exclus revenirea în PSD acuzând anchilozitatea acestui partid, după ce liderul PSD de Iaşi, Gheorghe Nichita a anunţat că nu are să-l primească în formaţiune. Situaţia tuturor celor patru parlamentari va fi analizată luni, în cadrul BPN al PSD, mai susţin sursele citate.

În schimb, deputatul Adrian Mocanu nu are nici un fel de dificultate de reveni în rândurile PSD Bacău, după ce rivalul său, senatorul Ion Vasile a fost debarcat din fruntea acestei filiale, iar tatăl lui Mocanu, împreună cu primarul municipiului, Constantin Boşcodeală, fac acum jocurile în rândurile organizaţiei. Surse social-democrate susţin că revenirea lui Mocanu ar putea avea loc la începutul săptămânii viitoare, odată cu cea a deputatului Gheorghe Zoicaş, a cărui cerere de întoarcere a fost deja negociată.

 

În cazul unui alt deputat, Ioan Munteanu sursele citate susţin că ultimul cuvânt în materie îl va avea liderul filialei PSD de Neamţ, senatorul Ioan Chelaru vechi adversar al acestuia şi rival la un moment dat la şefia acestei organizaţii. Potrivit surselor citate, Chelaru a ameninţat conducerea centrală cu retrgaerea din funcţiile deţinute în cazul în care Munteanu va fi reprimit în partid, iar social-democraţii de la centru nu-şi permit în prezent luxul unor dispute intestine din cauza unor migratori politici.

Recent, Munteanu şi-a turnat cenuşă în cap pentru naivitatea de care a dat dovadă prin plecarea la UNR. "Am dat dovadă de naivitate atunci când am intrat în UNPR şi este nevoie să fac următorii paşi cu mai multă chibzuinţă", afirma deputatul miercuri, citat de Mediafax.

Deputatul Tudor Ciuhodaru exclude din calculele sale posibilitatea revenirii sale în PSD, după ce a fost dat afară din UNPR pentru că a votat moţiunea de cenzură. Şi asta nu pentru că nu şi-ar dori asigurarea unui viitor politic alături de PSD. Liderul PSD de Iaşi, Gheorghe Nichita, organizaţie din care Ciuhodaru făcea partea înainte de dezertarea la UNPR, i-a închis uşa în nas.

"La noi, la Iaşi, în clipa de faţă, colegii mei au spus că nu doresc să reprimească pe nimeni în partid. Toţi cei care au plecat sunt bun plecaţi", a anunţat Nichita.

În replică, Ciuhodaru a calificat filiala ieşeană drept ?anchilozată şi nereformată? de zece ani de zile, el explicând că plecarea sa din acest partid, la începutul acestui an, s-a datorat "proastei" comunicări cu Nichita.

"Nu se pune problema înregimentării mele în acest moment în niciun partid, în PSD cu atât mai puţin şi în organizaţia Iaşi condusă de domnul Nichita şi mai puţin. Să nu uităm că plecarea mea din PSD nu a fost cauzată de neînţelegeri cu liderii naţionali cu care am colaborat mereu bine şi cu care am avut o relaţie permanentă de respect reciproc. Aceasta s-a produs în urma extrem de proastei comunicări cu Nichita şi absenţei sprijinului politic pe plan local în realizarea principalului meu punct din programul politic din campania electorală, program cu care iniţial, el a fost sută la sută de acord", a precizat Ciuhodaru.

Marius Vulpe, Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: PSD opozitie
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close