Antena 3 CNN Politică PSD, furios pe ministrul său: Andronescu, silită să modifice ordinul conform legii educaţiei

PSD, furios pe ministrul său: Andronescu, silită să modifice ordinul conform legii educaţiei

PSD, furios pe ministrul său: Andronescu, silită să modifice ordinul conform legii educaţiei
Sursa foto: Bogdan Niculescu-Duvãz
21 Sep 2009   •   13:33

Ministrul Ecaterina Andronescu va modifica săptămâna viitoare controversatul ordin privind demiterea directorilor de şcoli numiţi prin concurs, urmând ca viitorul act normativ să includă prevederile şi metodologia de concurs conţinută în legea asumată a educaţiei. Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu- Duvăz, ordinul a inflamat degeaba spiritele din coaliţie mai ales că nu a produs nici un efect până în prezent. Surse social-democrate susţin însă că ministrul va modifica propria măsură la ordin după ce a fost aspru criticată în partid pentru că ar face fără să vrea jocurile PDL de a elimina PSD de la actul guvernării.

?Nu e un pas înapoi al PSD,pentru că nu a fost făcut un pas înainte, ci o readucere la zi a acestui ordin în conformitate cu reglementările din legea asumată a educaţiei care vor fi elaborate în cursul acestei săptămâni? s-a grăbit să dea asigurări social-democratul după şedinţa Biorului Permanent al PSD.

Surse social-democrate ne-au declarat însă că în cadrul BPN, Andronescu a fost criticată pentru faptul că întreţine "din orgoliu" o stare conflictuală care ar putea oferi PDL pretexul pentru eliminarea PSD de la guvernare înainte de alegerile prezidenţiale.

Dacă după şedinţa coaliţiei, atât ea, cât şi Gheorghe Nichita au sugerat că ordinul va fi menţinut fără nici o modificare până la intrarea în vigoare alegii asumate a educaţiei, liderii social-democraţi au decis să trimită un semnal de renunţare spre democrat-liberali anunţând o nouă concesie în acest nou conflict: ordinul emis de Andronescu va fi modificat de însuşi ministrul Educaţiei în conformitate cu prevederile legii educaţiei.

Nu înainte ca Andronescu să fie luată la trei păzeşte pentru bălbâielile şi situaţiile stânjenitoare care au lăsat vulnerabil partidul la atacurile PDL. Rând pe rând, Liviu Dragnea, Viorel Hrebenciuc, chiar şi protectorul său, Marian Vanghelie i-au reproşat ministrului că nu se consultă cu partidul în deciziile pe care le ia, făcând din PSD ţinta preferată a atacurilor premierului în prag de alegeri prezidenţiale.
Potrivit surselor citate, ministrul Educaţiei se află cu un picior în groapa mazilirii de către propriul partid, care ar amâna acest gest din considerente de imagine: o eventuală demitere a Ecaterinei Andronescu ar lăsa să se înţeleagă că PSD a fost înfrânt şi dă câştig de cauză solicitărilor PDL.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close