Antena 3 CNN Politică PSD i-a retras sprijinul politic lui Gabriel Oprea. Ministrul MAI riscă pierderea funcţiei şi excluderea din PSD

PSD i-a retras sprijinul politic lui Gabriel Oprea. Ministrul MAI riscă pierderea funcţiei şi excluderea din PSD

PSD i-a retras sprijinul politic lui Gabriel Oprea. Ministrul MAI riscă pierderea funcţiei şi excluderea din PSD
12 Ian 2009   •   17:15

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea a rămas fără sprijinul politic al PSD şi are toate şansele să fie schimbat în perioada imediată şi a fi exclus din partid, a anunţat luni liderul partidului, Mircea Geoană. Nici Virgil Ardelean nu va sta prea mult la conducerea DGIPI, preşedintele social-democrat precizând că atât el, cât şi secrtarii de stat numiţi de Oprea nu au reprezentat propunerile partidului. Până la nominalizarea unui ministru de competenţele MAI s-ar putea ocupa vicepremierul Dan Nica. Surse din PSD îl creditează ca posibil înlocuitor la MAi pe Liviu Dragnea, vechi pretendent la acest post, dar care nu are trecere pe la Cotroceni.
Geoană a explicat că ministrul de Interne a încălcat deliberat mecanismul de numire în funcţii şi ar putea fi exclus chiar din partid.
?Ministrul Gabriel Oprea a încălcat protocolul partidului. Ţinând cont de sensibilitatea acestui portofoliu, decizia de retragere a sprijinului politic a fost adoptată cu o larga majoritate, fiind doar doua abţineri. Ţinând cont de gravitatea gestului lui Gabriel Oprea, Biroul Permanent a avansat propunerea de a-l exclude pe acesta din PSD. Sunt decizii importante, severe, dar credem ca trebuie respectat protocolul", a spus Geoană.
Potrivit unor surse social-democrate, cele două abţineri au aparţinut miniştrilor Victor Ponta, înrudit cu Oprea care este naşul copilului său, şi lui Marian Sârbu, deţinătorul portofoliului Muncii. Conform aceloraşi surse, lui Oprea i s-a imputat faptul că ar face jocurile PD-L şi ale preşedintelui Traian Băsescu, luând decizii de numiri în funcţii la MAI peste capul PSD şi cu asentimentul Cotroceniului. Mai mult, liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie l-ar fi acuzat pe Oprea că s-a întâlnit fără ştirea PSD cu premierul Emil Boc pentru a discuta numirile de secretari de stat şi mai ales desemnarea lui Virgil Ardelean la DGIPI.
Liderul PSD a mai spus că situaţia creată de Oprea ?încalcă mecanismul de funcţionare din partid şi protocolul de funcţionare a coaliţiei?.
?Decizia a fost retragerea sprijinului partidului pentru Gabriel Oprea, urmând ca în următoarele zile partidul nostru să facă o altă propunere pentru acest post?, a mai spus Mircea Geoană.
Liderul social-democrat a mai precizat că va propune premierului Emil Boc ca interimatul la MAI să fie asigurat de către vicepremierul Dan Nica.
?Am luat act de declaraţia preşedintelui PSD, Mircea Geoană, privind retragerea sprijinului politic. Întrucât nu vreau să fac, în acest moment, niciun comentariu privind motivaţiile reale ale acestei decizii, o să reiau argumentele pe care le-am prezentat membrilor Biroului Permanent Naţional. Am fost învestit în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, în urma validării de către Parlament a Guvernului Emil Boc şi a nominalizării mele de către Comitetul Executiv al PSD. Din primul moment, am susţinut că priorităţile mandatului meu vizează interesele românilor şi, implicit, interesul naţional al României: mai multă siguranţă pentru cetăţean, descentralizare şi o administraţie transparentă şi aderarea României la spaţiul Schengen în anul 2011. Am propus premierului Emil Boc numirea unor secretari de stat agreaţi de PSD şi recomandaţi pentru aceste posturi de probitatea lor morală şi profesională? a replicat ministrul Gabriel Oprea, într-un comunicat remis agenţiei Agerpres.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea Mircea Geoană PSD excludere
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close