Antena 3 CNN Politică PSD cere funcția de premier pentru a intra la guvernare. Care este propunerea social-democraților

PSD cere funcția de premier pentru a intra la guvernare. Care este propunerea social-democraților

PSD aplică PNL o lovitura de teatru! Social-democrații se declară dispuși să formeze un guvern alături de liberali doar dacă PSD va da premierul.

PSD cere funcția de premier pentru a intra la guvernare. Care este propunerea social-democraților
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    02 Noi 2021   •   12:28

În paralel, în această dimineață, Sorin Grindeanu a preluat interimatul la șefia Camerei Deputaților, după ce mandatul liberalului Florin Roman a expirat.

Grindeanu a fost susținut pentru această funcție, inclusiv de către UDMR.

Președintele PNL, Florin Cîţu, cât şi premierul desemnat, Nicolae Ciucă, l-au sunat chiar de aseară pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, au declarat surse politice pentru Antena 3. Social-democraţii s-au declarat dispuşi să facă majoritatea cu PNL, însă cer jumătate dintre ministere. Plus funcția de premier.

Cu alte cuvinte, zilele acestea se pun bazele unui nou USL. 

Partidul Social Democrat s-a arătat dispus să intre la guvernare încă de săptămâna trecută. Ce s-a schimbat de atunci însă este poziția în ceea ce privește funcția de premier. 

Dacă săptămâna trecută social democrații erau dispuși să intre la guvernare alături de PNL cu un premier de la PNL, mai exact cu Nicolae Ciucă, astăzi, social-democrații au cu totul o altă poziție. Mai mulți lideri PSD spun că ar trebui să aibă loc aceste negocieri cu PNL, în care social-democrații ar urma să ceară funcția de premier. 

Prima opțiune pentru această funcție, spun surse din cadrul partidului, este chiar Marcel Ciolacu, pentru că este președintele partidului și ar trebui să și-o asume. 

Însă o altă variantă rămâne Alexandru Rafila, acesta fiind chiar prima nominalizare făcută de social-democrați imediat după alegerile parlamentare. 

×
Subiecte în articol: PSD PNL
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close