Antena 3 CNN Politică PSD l-ar sacrifica pe ?pionul? Năstase pentru ca UE să încheie monitorizarea pe justiţie

PSD l-ar sacrifica pe ?pionul? Năstase pentru ca UE să încheie monitorizarea pe justiţie

PSD l-ar sacrifica pe ?pionul? Năstase pentru ca UE să încheie monitorizarea pe justiţie
Sursa foto: adrian nastase
26 Ian 2009   •   04:44

Lupta pentru putere în partid îi face pe social-democraţi să se gândească să propună un ?troc? Comisiei Europene: Adrian Năstase în schimbul încheierii monitorizării pe justiţie, scrie presa germană.
?În cercurile PSD se vorbeşte despre un plan special, prin care să i se propună, chipurile, Comisiei Europene un troc: câţiva politicieni de rang înalt să ajungă în tribunal, iar, în schimb, executivul european să încheie monitorizarea şi restul cazurilor să fie clasate. Pentru PSD, un efect pozitiv secundar ar fi că ar putea scăpa de fostul premier Adrian Năstase, care lucrează prea evident la reîntoarcerea sa în prima ligă a puterii?, susţine ?Frankfurter Allgemeine Zeitung? (FAZ).
?Frankfurter Allgemeine Zeitung? scrie că lupta anticorupţie aproape că a fost oprită de vechea guvernare condusă de liberalul Călin Popescu-Tăriceanu. ?România are o problemă cu corupţia - dar printre politicieni nu atât corupţia în sine este percepută ca problemă, cât ruşinea de a fi o ţară sub monitorizare specială a UE din această cauză. Fostul guvern al premierului Tăriceanu a stopat practic lupta anticorupţie după ieşirea de la guvernare a PDL. Tocmai în acest domeniu noul guvern al premierului Emil Boc a demonstrat continuitate, preluândul pe fostul ministru al justiţiei?, comentează FAZ, sub titlul "Haita de lupi carpatini la putere".
Oricum, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor decide luni dacă trimite Comisiei juridice documentele prin care procurorul general Laura Codruţa Kovesi cere începerea urmării penale pentru Adrian Năstase.
PSD şi PDL nu au negociat o poziţie comună în cazul parlamentarilor acuzaţi de corupţie, astfel că fiecare formaţiune va vota cum doreşte.
Roberta Anastase, preşedinta Camerei Deputaţilor, a explicat pentru România Liberă ca "PDL va vota ca întotdeauna, astfel încât să nu pună piedici justiţiei".
Din Biroul Permanent al Camerei fac parte patru democrat-liberali, patru social-democraţi, trei liberali şi un membru UDMR.
Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close