Antena 3 CNN Politică Culisele întâlnirii PSD - PNL. Cum au negociat Ciolacu și Cîțu susținerea Guvernului Ciucă, la Vila Lac

Culisele întâlnirii PSD - PNL. Cum au negociat Ciolacu și Cîțu susținerea Guvernului Ciucă, la Vila Lac

Răsturnare de situație pe scena politică! Social-democrații refuză să voteze un guvern minoritar PNL UDMR, dar vor să intre la guvernare alături de liberali.

Culisele întâlnirii PSD - PNL. Cum au negociat Ciolacu și Cîțu susținerea Guvernului Ciucă, la Vila Lac
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    25 Oct 2021   •   12:21

Antena 3 a prezentat în exclusivitate culisele întâlnirii de ieri, între liderii celor două partide, întâlnirea neoficială pe care politicienii nu vor să o recunoască.

Generalul Nicolae Ciucă e prins între ciocan şi nicovală, nu se conturează majoritatea, așa că negocierile bat pasul pe loc, iar România rămâne în criză politică și sanitară. 

Intenția social-democraților de a intra la guvernare a fost exprimată clar în cadrul întâlnirii de ieri, de la Vila Lac, între liderii Partidului Social Democrat și liderii Partidului Național Liberal, potrivit surselor Antena 3. 

Reprezentanții PSD ar fi transmis liberalilor că sunt pregătiți să intre la guvernare, într-un guvern condus Nicolae Ciucă. 

Potrivit surselor citate, premierul Florin Cîțu i-a întrebat pe cei din Partidul Social Democrat, de ce l-au dat jos dacă intenția lor era de la bun început de a intra la guvernare. De ce au depus moțiune de cenzură și de ce au demis guvernul condus de el. 

Din informațiile Antena 3, Marcel Ciolacu i-a spus lui Florin Cîțu că social-democrații discută cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și că acesta este guvernul din care social democrații și-ar dori să facă parte. 

Solicitarea venită din partea PSD s-a lovit însă de un refuz, pentru că liderul PNL, Florin Cîțu, dar și secretarul general al partidului, Dan Vîlceanu, s-au opus intrării la guvernare a PSD în guvernul condus de Nicolae Ciucă, explicând că electoratele trebuie pregătite întâi, ținând cont de politica PNL de până acum, împotriva PSD. Astfel încât ar fi greu ca Partidul Național Liberal să explice o posibilă alianță cu PSD. 

Prin urmare, discuția PNL și PSD s-a finalizat fără un consens între cele două partide. 

Rămâne de văzut ce vor face acestea în continuare, având în vedere că premierul desemnat, Nicolae Ciucă, trebuie să depună lista cu miniștrii dar și programul de guvernare până sâmbătă, cel târziu. 

×
Subiecte în articol: PSD PNL Nicolae Ciucă
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close