Antena 3 CNN Politică PSD: Mai ţinem cont de drepturile fundamentale sau ne întoarcem la o Justiţie de tip sovietic?

PSD: Mai ţinem cont de drepturile fundamentale sau ne întoarcem la o Justiţie de tip sovietic?

PSD: Mai ţinem cont de drepturile fundamentale sau ne întoarcem la o Justiţie de tip sovietic?
13 Feb 2019   •   10:42

Partidul Social Democrat a vorbit, miercuri, despre adoptarea unei OUG pentru revizuirea sentinţelor definitive. PSD a întrebat ironic dacă România trebuie să ţină cont de drepturile fundamentale sau se întoarce la o Justiţie de tip sovietic.

„Celor care încă susțin că Guvernul nu ar trebui să dea OUG pentru reinstituirea drepturilor fundamentale încălcate în procesele conduse de completele ilegale de la Înalta Curte le punem în vedere următorul fragment din Art. 47 din CARTA EUROPEANĂ A DREPTURILOR FUNDAMENTALE A UNIUNII EUROPENE: Orice persoană are dreptul la un proces echitabil, public și într-un termen rezonabil, în fața unei instanțe judecătorești independente și imparțiale, CONSTITUITĂ ÎN PREALABIL PRIN LEGE.

Deci dacă acele complete de la Înalta Curte nu au fost constituite prin respectarea legii, cum confirmă Curtea Constituțională, vorbim de încălcarea unui drept fundamental. Ce facem în această situație? Mai ținem cont de drepturile fundamentale sau ne întoarcem la o Justiție de tip sovietic?”, a scris PSD, pe pagina de Facebook. 

 

×
Subiecte în articol: PSD justitie
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close