Antena 3 CNN Politică PSD: "Majorarea salariului minim din ianuarie 2023 este necesară"

PSD: "Majorarea salariului minim din ianuarie 2023 este necesară"

Majorarea salariului minim din ianuarie 2023 este necesară pentru înscrierea României în calendarul adoptării salariului minim european, transmit social-democrații.

PSD: "Majorarea salariului minim din ianuarie 2023 este necesară"
Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO
de Georgiana Adam    |    24 Noi 2022   •   13:50

"PSD consideră că abordarea clasei politice din România în privința majorării salariului minim trebuie să țină cont de modelul de salarizare deja adoptat la nivelul Uniunii Europene. 

Astfel, creșterea salariului minim brut, la 3.000 de lei, de la 1 ianuarie 2023, este un pas necesar pentru înscrierea României în calendarul implementării Directivei privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană, adoptată de Consiliul European la data de 4 octombrie 2022", potrivit unui comunicat de presă.

Social-democrații afirmă că, prin această majorare, ponderea salariului minim ajunge la 46,5% din salariul mediu brut, raportat de INS pentru luna septembrie 2022, și va permite ca la 1 ianuarie 2024 să se atingă nivelul de 50% recomandat de Directiva europeană.

Citeşte şiVariante pentru creşterea salariului minim: 3.200 sau 3.000 de lei. Marius Budăi, anunţul momentului despre majorarea salariului

"În prezent, salariul minim din România reprezintă 39,5% din salariul mediu brut. 

Alinierea României la modelul european privind salariul minim este cea mai bună cale pentru a determina tinerii să nu mai plece la lucru în străinătate și pentru a asigura forța de muncă necesară companiilor din România. 

Totodată, introducerea acestui mecanism european ar oferi stabilitate, coerență și predictibilitate mediului economic, ceea ce ar încuraja investițiile mediului privat în România. 

PSD consideră că raportarea la modelul european ar trebui să fie însușită, ca proiect de țară, de întreaga clasa politică din România", se menționează în finalul comunicatului.
 

×
Subiecte în articol: salariu minim majorare salariu

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close