Antena 3 CNN Politică PSD cere sesiune extraordinară pentru stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie

PSD cere sesiune extraordinară pentru stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie

Partidul Social Democrat cere coaliției convocarea unei sesiuni extraordinare ”pentru dezbaterea în regim de urgență a proiectului de Lege privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie”.

PSD cere sesiune extraordinară pentru stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie
Sursa foto: agrepres
de Laura Dinu    |    28 Iul 2021   •   14:08

PSD cere actualei Coaliții de guvernământ să convoace o sesiune extraordinară pentru dezbaterea în regim de urgență a proiectului de Lege privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Având în vedere că Senatul se întrunește în sesiune extraordinară pentru aprobarea OUG privind intervenția în cazul atacurilor urșilor, PSD cere Coaliției să convoace și Camera Deputaților, având pe ordinea de zi dezbaterea, în procedură de urgență, a Legii consumatorului vulnerabil de energie.

Cererea PSD este determinată de creșterea explozivă a tarifelor la energie electrică și gaze naturale, pe fondul liberalizării pieței de energie, fără niciun mecanism de protecție pentru consumatorii vulnerabili.

Menționăm că această lege a trecut de Senat, iar pe parcursul dezbaterilor din Camera Deputaților, PSD va veni cu amendamente importante pentru a stopa această spirală periculoasă a creșterilor de tarife din energie. PSD avertizează că situația actuală alimentează scumpiri generalizate la nivelul întregii economii”, anunță PSD. 

×
Subiecte în articol: PSD energie electrică
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close