Antena 3 CNN Politică PSD depune moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu

PSD depune moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunțat că va fi depusă o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

PSD depune moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    01 Feb 2021   •   15:30

Reporter: Cei de la AUR spuneau că sunt dispuși să voteze o moțiune simplă împotriva lui Vlad Voiculescu. Sunteți dispuși și dumneavoastră?

Marcel Ciolacu: Noi o depunem, așa că ar fi greu să nu o votăm. Este o decizie politică. 

Potrivit liderului PSD, moțiunea va fi depusă ”lunea viitoare la Camera Deputaților și în funcție de evenimente aceeași moțiune poate fi depusă și la Senat”.

”Întâi am luat o decizie în interiorul grupurilor PSD, așa se lucrează democratic, o să luăm și o decizie în cadrul Consiliului Politic Național, după care discutăm cu toate grupurile”, a mai spun, luni, Marcel Ciolacu.

Vlad Voiculescu: ”Există responsabilități și există responsabili”

Antena 3 a încercat să obțină răspunsuri cu privire la incendiul de la Institutul Matei Balș în care 8 oameni și-au pierdut viața.

Întrebat cine va răspunde pentru dezastrul produs vineri dimineața, pe secția de Terapie Intensivă unde peste 100 de persoane infectate cu COVID-19 erau internate, Vlad Voiculescu a spus că este prea devreme să vorbim despre demisii, pentru că există responsabili și responsabilități.

Nadina Câmpean: Cine își dă demisia?

Vlad Voiculescu: Haideți să vedem pentru ce am cerut demisia. Am cerut demisia după Colectiv, pentru că ministrul de atunci a refuzat să trimită pacienții în străinătate, care aveau în felul acesta o șansă să se vindece. Ăsta este motivul pentru care am cerut demisia atunci. De data aceasta ministrul face tot ce poate. 

Mihai Gâdea:  Dacă cineva trebuie să își dea demisia, care ar fi persoana sau acele persoane care ar trebui să își dea demisia după această tragedie?

Vlad Voiculescu: Există responsabilități și există responsabili. În momentul acesta nu avem un rezultat al anchetei. Lucrurile trebuie judecate la nivel punctual și la nivel sistemic. Cred că trebuie să vedem daca nu era căldură și daca, într-adevăr, era un element ajutător pentru încălzire, atunci trebuie să vedem care au fost cauzele. 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Vlad Voiculescu
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close