Antena 3 CNN Politică PSD nu a mai solicitat înlocuirea lui Geoană, în cadrul şedintei de azi de la Senat

PSD nu a mai solicitat înlocuirea lui Geoană, în cadrul şedintei de azi de la Senat

PSD nu a mai solicitat înlocuirea lui Geoană, în cadrul şedintei de azi de la Senat
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Noi 2011   •   14:28

Senatorii PSD nu au mai solicitat discutarea cererii de înlocuire a preşedintelui Senatului. Mircea Geoană cere convocarea de urgenţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD, pentru discutarea deciziei BPN de a-l înlocui de la şefia Senatului. Victor Ponta susţine în continuare eliberarea lui Geoană din funcţia de presedinte al Senatului, decizie care nu este însă susţinută de Ion Iliescu şi Adrian Nastase.

Senatorii puterii sunt convinşi că social-democraţii au abandonat ideea de a-l înlocui pe Mircea Geoană, iar PDL nu va avea ocazia să câştige preşedinţia Senatului. Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, îl vedea în locul lui Geoană pe Vasile Blaga.

Mircea Geoană cere, printr-o scrisoare, reunirea de urgenţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD. "În contextul în care se caută cu disperare schimbarea brutală a cadrului instituţional al alegerilor, Senatul, în calitate de Cameră decizională în chestiuni administrative, capătă o importanţă deosebită. În acest caz, pierderea celei de-a doua funcţii din statul român în favoarea Puterii înseamnă grave prejudicii aduse interesului partidului", se arată în scrisoarea lui Geoană.

Analiştii politici critică dur încercarea PSD de a-l înlocui pe preşedintele Senatului. "Marii perdanţi ai evenimentelor din aceste zile sunt PSD şi Opoziţia. Toată operaţiunea declanşată de Victor Ponta a fost o improvizaţie penibilă. (...) În acest moment, Ponta ar trebui să demisioneze" este de părere analistul Daniel Barbu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că este gata să-şi dea demisia şi să convoace Congresul partidului în cazul în care Comitetul Executiv va infirma decizia de schimbare a lui Mircea Geoană cu Titus Corlăţean.

 


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close