Antena 3 CNN Politică PSD nu renunță la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, indiferent de cum vor decurge negocierile privind PNRR

PSD nu renunță la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, indiferent de cum vor decurge negocierile privind PNRR

Partidul Social Democrat va depune moțiune de cenzură indiferent de felul în care decurg negocierile privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a declarat purtătorul de cuvând al PSD, senatorul Radu Oprea.

PSD nu renunță la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, indiferent de cum vor decurge negocierile privind PNRR
de Georgiana Adam    |    24 Mai 2021   •   17:07

"Va fi depusă în această sesiune. Va fi după ce PNRR va fi prezentat în Parlament. Moțiunea are suficiente motive să fie depusă și cu PNRR și fără." a declarat Radu Oprea, luni.

"Facturile au explodat. Puterea de cumpărare a scăzut. Sunt suficiente motive pentru că moțiunea să fie depusă.", a mai precizat senatorul PSD.

Marcel Ciolacu: PSD va depune moțiune de cenzură!

Social-democrații spun că vor să dea jos actualul Guvern deoarece nu există o comunicare pe tema Planului de Reziliență și Redresare. 

Marcel Ciolacu va merge la Guvern pentru a discuta despre PNRR

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, săptămâna trecută, că va merge la Guvern pentru a discuta despre PNRR cu premierul Florin Cîțu și cu ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Șeful PSD va fi însoțit la discuțiile de la Palatul Victoria de parteneri sociali și de experți.

„În primul rând PNRR trebuie să fie prezentat în Parlament, nu este necesar un vot. Urmează ca eu, împreună cu partenerii sociali ai PSD și cu experții PSD să avem o întâlnire la Guvern cu prim-ministrul și cu ministrul Fondurilor Europene”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

Existența discuțiilor despre viitoarea întâlnire a fost confirmată luni și de premier.

„Nu m-am răzgândit. Am luat decizia să ne vedem. Încă nu este pus în agendă. Depinde şi de programul domnului Ciolacu. Vom discuta dacă se face săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare”, a declarat Florin Cîţu.

Șeful PSD a mai spus miercuri că va încerca să afle dacă ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a prezentat proiecte bine făcute privitoare la modernizarea sistemului de irigații prin PNRR.

„Din informațiile pe care le avem s-a dus nepregătit la Bruxelles”, a precizat Ciolacu.

În urmă cu câteva zile, Marcel Ciolacu a anunțat că Partidul Social Democrat va intra în grevă parlamentară dacă PNRR nu va fi prezentat în Parlament.

PSD a mai declarat că ar fi propus de mai multe ori un efort politic comun pentru lupta cu pandemia, dar social-democrații ar fi fost refuzați de fiecare dată.

×
Parteneri
Schimbare majoră a legii pentru şoferii cu permise de categoria B
x close