Antena 3 CNN Politică Lideri PSD, ceartă cu Florin Cîțu în plenul Parlamentului: "Nu îți e rușine să vii să spui că noi furăm? Bugetul este o rușine pentru România"

Lideri PSD, ceartă cu Florin Cîțu în plenul Parlamentului: "Nu îți e rușine să vii să spui că noi furăm? Bugetul este o rușine pentru România"

Florin Cîțu a prezentat, luni, în Parlament, proiectul de buget, într-un discurs în care a atacat PSD și i-a acuzat pe sociali democrați că fac parte dintr-o mafie de care România va scăpa odată cu noua guvernare. Replici dure s-au dat de ambele părți, cu lideri ai PSD care acuzau Guvernul Cîțu că încalcă legea.

Lideri PSD, ceartă cu Florin Cîțu în plenul Parlamentului: "Nu îți e rușine să vii să spui că noi furăm? Bugetul este o rușine pentru România"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    01 Mar 2021   •   19:59

 „Domnule prim-ministru, un mincinos mai patologic decât dumneavoastră nu cred că am cunoscut. Sunteți la guvernare de un an și jumătate. Ați fost ministru de finanțe pe timpul domnului Orban. „ a spus Marcel Ciolacul de la microfonul Camerei Deputaților. 

 „Știți foarte bine că sunt nepoatele, amantele și politrucii dumneavoastră în instituțiile statului român. Am înțeles că PSD fură din buget. Îmi aduc aminte de UNIFARM. Nu PSD ținea oamenii în casă în timp ce voi furați.

Chiar nu îți e rușine să vii să ne spui că noi furăm? Bugetul este o rușine pentru România. Eu, domnule Cîțu, nu mă așteptam să veniți cu un buget care să încalce legea.

Vă spun direct: faptul că Guvernul continuă să împartă bani discreționar, în funcție de interese politice, acest lucru este o infracțiune. Cum să pedepsiți oameni și administrații locale că nu ați câștigat acolo alegeri? Dacă nu le alocați bani, măcar nu îi puneți să plătească taxe.”, a mai spus șeful PSD.

Sorin Grindeanu: Românii nu o să uite că i-ați sacrificat pe copii, pe cei cu pensii mici, salariații

„Am văzut cum ați încercat să prezentați bugetul în culori mai vesele. Sunteți disperați că eticheta de buget al austerității s-a lipit de voi și încercați să o curățați. Nu aveți nicio șansă.

Românii nu o să uite că i-ați sacrificat pe copii, pe cei cu pensii mici, salariații, pentru a vă proteja clientela politică. Ați lăsat în buget fonduri pentru a vă îndestula clientela politică de partid. Nu le puteți explica de ce înghețați salariul minim dar nu vă atingeți deloc de evaziunea fiscală uriașă.”, a spus Sorin Grindeanu.

Gabriela Firea: Femeile vor fi foarte fericite dacă veți vota amendamentul care prevede majorarea alocațiilor

„Discursul domnului Cîțu a fost unul politic. Nu am ce să dezbat cu domnia sa. Mă așteptam să folosească mai des cuvântul investiție. Haideți să muncim pentru popor. Femeile vor fi foarte fericite dacă veți vota amendamentul care prevede majorarea alocațiilor.”

Florin Cîțu: Oprim 30 de ani de furat PSD-ist din buget, din bani publici

„Fără modestie vă spun că acest buget este cea mai importantă realizare. Este primul buget al unei guvernări de 4 ani. O să mă asigur că o să fie o guvernare de succes care o să se vadă printr-o viață mai bună pentru români. Vom reuși doar dacă rămânem uniți și ne concentrăm pe reformă și investiții. Am tratat acest buget cu mare simț de răspundere. Suntem o coaliție, iar PNL este cel mai mare partid iar eu reprezint PNL în Guvern.

Este responsabilitatea mea să ma asigur că PNL se va achita față de electorat. Bugetul are două elemente la care țin foarte mult. Începe reforma în toate cotloanele statului român.

Oprim 30 de ani de furat PSD-ist din buget, din bani publici. A doua, reprezintă o declarație fermă că drumul României este în Europa și niciunde altundeva și în NATO. Garantăm românilor reformă și securitate.”, a declarat premierul Florin Cîțu.

„Dispare sistemul de sporuri așa cum este el implementat azi. Cel mai important este să ne asigurăm că cei care își fac treaba sunt bine remunerați. Vom avea mai puțini oameni în consiliile de administrație”, a mai spus premierul.

 

×
Subiecte în articol: PSD Florin Cîțu
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close