Antena 3 CNN Politică PSD numără zilele lui Zgonea la Camera Deputaților. Cum i se pregătește debarcarea celui de-al treilea om în stat

PSD numără zilele lui Zgonea la Camera Deputaților. Cum i se pregătește debarcarea celui de-al treilea om în stat

PSD numără zilele lui Zgonea la Camera Deputaților. Cum i se pregătește debarcarea celui de-al treilea om în stat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Mai 2016   •   12:33

Zilele lui Valeriu Zgonea la şefia Camerei Deputaţilor sunt numărate. Social-democraţii sunt decişi să meargă mai departe cu procedura de schimbare a preşedintelui Camerei.

În cursul zilei de luni, ar putea prezenta în Biroul Permanent forma finală a modificării la Regulamentul Camerei Deputaţilor. 

Cu alte cuvinte, social-democrații vor să înlocuiască expresia "grupul căruia îi aparţine preşedintele" cu sintagma "grupul care l-a propus". 

”Nu cred că mai rămâne mult. Aştept de la colegii mei din Biroul Permanent al Camerei să finalizeze modificarea regulamentului şi când va fi gata, o săptămână - două, să purcedem la revocare. 

Ăsta este un caz de studiat, Valeriu Zgonea. Eu sincer nu ştiu unde se termină Valeriu Zgonea şi unde începe Zorro sau Mihai Viteazul. Din păcate, acest domn mult timp a tot vorbit în diverse locuri despre partid, despre partidul nostru şi nu în termeni buni, nu în termeni corecţi. Eu sunt sigur că a vorbit şi la Cotroceni, pentru că am înţeles că în ultimele luni mergea foarte des la Cotroceni”, a spus șeful PSD, Liviu Dragnea.

Dacă totul decurge conform planului, marți s-ar putea da votul decisiv în plen, după care poate începe procedura de revocare a lui Valeriu Zgonea. 

Conform preşedintelui Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, Valeriu Zgonea poate fi revocat de PSD din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. 

Mai mult decât atât, Zegrean a spus la Digi 24 că orice grup parlamentar poate propune ca preşedinte un deputat care nu este din formaţiunea lor

Deputaţii PSD au decis pe 27 aprilie excluderea lui Valeriu Zgonea din PSD și ulterior, din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. O solicitare în acest sens a fost depusă la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Zgonea fost exclus din PSD pe 27 aprilie. Acesta a declarat marți că nu a primit niciun document oficial privind excluderea sa din Partidul Social Democrat.

Valeriu Zgonea contestă excluderea din PSD

Cine a venit cu propunerea ca Ponta să fie șef la Camera Deputaților

PSD are un nou site, din care lipsește Valeriu Zgonea. Cum este descris Liviu Dragnea

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea Liviu Dragnea
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close