Antena 3 CNN Politică PSD-PC şi PNL vor depune împreună moţiunea de cenzură. Dacă va trece, vor forma un guvern de criză (VIDEO)

PSD-PC şi PNL vor depune împreună moţiunea de cenzură. Dacă va trece, vor forma un guvern de criză (VIDEO)

PSD-PC şi PNL vor depune împreună moţiunea de cenzură. Dacă va trece, vor forma un guvern de criză (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
01 Sep 2010   •   14:47

Liderii partidelor aflate în Opoziţie au căzut de acord, miercuri, să redacteze şi să înainteze împreună o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Boc. Crin Antonescu şi Victor Ponta au anunţat, la finalul unei întruniri, că, dacă această moţiune va trece, PSD-PC şi PNL vor constitui un Guvern de criză, cu un premier independent şi cu un mandat limitat.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că moţiunea va fi înaintată în cât mai scurt timp, însă se va alege şi un moment prielnic.

"Dacă vreuna dintre moţiuni îşi pierde destinatarul, ea nu va mai fi înaintată", a precizat preşedintele PNL.

Cât priveşte numărul de parlamentari care vor vota în favoarea moţiunii, Antonescu a declarat că atât PNL cât şi PSD-PC vor face tot posibilul pentru a convinge cât mai mulţi parlamentari să li se alăture.

La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că, dacă moţiunea de cenzură va trece, partidele din Opoziţie vor forma un guvern de criză, care va avea un mandat limitat, "până în primăvara anului viitor".

"Va fi un guvern cu măsuri clare. Am început deja să discutăm despre ele", a spus Ponta, precizând că printre aceste măsuri se numără neimpozitarea pensiilor.

Şi preşedintele PC consideră că partidele din Opozişie trebuie mai mult ca niciodată să constituie o alternativă la actualul Guvern. În opinia sa, cele trei aprtide de opoziţie trebuie să colaboreze mai strâns în vederea formării unui guvern de criză.

?Componenţa acestui guvern va fi discutată de partidele de opoziţie atunci când vom avea o majoritate. Noi trebuie să dovedim că suntem o alternativă. Guvernul de criză trebuie să ia măsuri imediate de stopare a măsurilor cu efect negativ aplicate de Guvernul Boc. Premierul va înţelege că România are nevoie de alegeri anticipate? a declarat preşedintele PC, Daniel Constantin.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu PSD PNL PC motiune cenzura guvern
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close