Antena 3 CNN Politică PSD, plan-surpriză pentru guvernul Orban II. Întrebări-capcană pentru miniștrii liberali

PSD, plan-surpriză pentru guvernul Orban II. Întrebări-capcană pentru miniștrii liberali

Plan bombă pus astazi la cale de parlamentarii PSD pentru ministrii propuşi în guvernul Orban 2. La audierile care incep azi în comisii, social democraţii pregătesc întrebări-capcană pentru oamenii lui Orban. Primul pe listă este ministrul finanţelor, Florin Cîţu, care promite dezvăluiri despre motivele pentru care social-democraţii au amânat creşterea pensiilor până la 1 septembrie.

PSD, plan-surpriză pentru guvernul Orban II. Întrebări-capcană pentru miniștrii liberali
Sursa foto: sursă foto: Gov.ro
17 Feb 2020   •   08:33

Este prima zi de audieri a miniștrilor propuși să facă parte din guvernul Orban 2. Primii patru miniştri care vor fi audiaţi azi în comisiile de specialitate sunt cel de Finanţe , Florin Câţu, ministrul Mediului, Costel Alexe, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă şi ministrul de Interne, Marcel Vela. 

Premierul demis, interimar și propus vă merge din nou de mână cu miniștrii în comisii pentru că se așteaptă la o avalanșă de întrebări-capcană de la parlamentarii Opoziției. 

Deja liberalii ştiu că dintre toți doar doi miniştri vor primi aviz pozitiv din partea comisiilor, Ciucă de la Apărare şi Aurescu,de la Externe, iar toţi ceilalţi vor pica. 

Potrivit Regulamentului şedinţelor comune ale Parlamentului, fiecare candidat pentru funcţia de ministru este audiat, în şedinţă comună, de comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru. 
În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ. 

Votul este programat pe data de 24 Februarie, atunci când PSD și Pro România nu vor asigura cvorumul, că să dea o lecţie PNL
Înainte de începerea audierilor Orban își baga miniștrii în ședință. A stabilit pentru ora 9.00 o ședință a Biroului Executiv al PNL pentru a pregăti audierile din comisii.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban PNL PSD
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close