Antena 3 CNN Politică PSD depune plângere penală împotriva Guvernului Orban. Ciolacu: "Nimeni, niciodată, niciun prim-ministru nu şi-a permis aşa ceva"

PSD depune plângere penală împotriva Guvernului Orban. Ciolacu: "Nimeni, niciodată, niciun prim-ministru nu şi-a permis aşa ceva"

Social-democraţii anunţă că vor depune o plângere penală împotriva Guvernului Orban şi cer suspendarea hotărârii care presupune împărţirea sumelor mari de bani doar administraţiilor conduse de PNL. 

PSD depune plângere penală împotriva Guvernului Orban. Ciolacu: "Nimeni, niciodată, niciun prim-ministru nu şi-a permis aşa ceva"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    18 Dec 2020   •   13:15

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că alocările sunt "o mită" pentru primarii care au tras tare pentru partid în campania electorală şi, totodată, o garanţie pentru Ludovic Orban că va rămâne în fruntea PNL. 

"Am luat hotărârea alături de colegii mei să atacăm atât la contenciosul administrativ această HG, să solicităm o ordonanţă de suspendare a aplicării ei. Mai multă, să facem un demers penal către miniştrii care au vizat această hotărâre. 

Ciolacu: Mi se pare corect ca după 30 de ani, această practică să înceteze

Mi se pare corect ca după 30 de ani, această practică să înceteze. Nimeni, niciodată, niciun prim-ministru nu şi-a permis aşa ceva. Acest lucru s-a întâmplat de trei ori sub guvernul Orban", a anunţat, joi seară, liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Demersul lui Ciolacu vine după ce Executivul a aprobat joi, printr-o hotărâre de Guvern, alocarea a peste 876 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, unor unităţi şi subdiviziuni administrativ-teritoriale, pentru finanţarea cheltuielilor de funcţionare până la sfârşitul anului 2020.

De asemenea, banii sunt şi pentru finanţarea cheltuielilor necesare asigurării activităţii de asistenţă socială şi de protecţie a copilului, pentru luna noiembrie a acestui an, arată un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării.

Ciolacu: Cel mai sinistru spectacol pe care îl oferă partidele care au pierdut aceste alegeri

"Asistăm zilele acestea la cel mai sinistru spectacol pe care îl oferă partidele care au pierdut aceste alegeri. Observăm pe Ludovic Orban, cel care acum o săptămână anunţa că partidul care câştigă alegerile trebuie să facă propunerea de premier, cum încearcă cu disperare să se menţină în fruntea PNL cu două lucruri. 

Unu, încearcă din nou să fie premier cu toate că şi-a dat demisia. Astăzi, Guvernul a emis o Hotărâre de Guvern prin care a emis sume importante doar administraţiilor conduse de membri ai PNL. 

Este o mită după ce acum o lună de zile a existat la fel un HG de mită electorală către administraţiile PNL, aceasta e o mită ca primarii PNL să-l susţină în continuare pentru a fi preşedintele PNL", a spus Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu plangere penala
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close