Antena 3 CNN Politică PSD, prima reacție după ce Klaus Iohannis a refuzat remanierea guvernamentală

PSD, prima reacție după ce Klaus Iohannis a refuzat remanierea guvernamentală

PSD, prima reacție după ce Klaus Iohannis a refuzat remanierea guvernamentală
Sursa foto: foto: Agerpres
23 Apr 2019   •   17:45

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, marți că, după ce președintele Iohannis a refuzat remanierea guvernamentală, cea mai rapidă variantă este restructurarea.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis: „Această remaniere e un fel de farsă. Nu o accept aşa cum a fost propusă”

"Înțeleg că s-a modificat cumva Constituția și există un drept de veto al președintelui de a alege dacă dacă demisiile.. În primul rând trebuia să ia act de demisii și pasul doi, dacă ne uităm în deciziile Curții, acolo putea să hotărască pe condiții de legalitate. Putea stabili dacă unul din cei trei colegi ai mei nu îndeplinesc condițiile de legalitate.

Cred că decizia partidului o vom hotărî împreună și cu colegii de coaliție. Cred că cea mai rapidă soluție în acest moment este soluția restructurării. În acest fel vom demonstra președintelui cât și Opoziției că avem o majoritate consolidată. Pentru restructurare ne trebuie 233 de voturi. Din câte știu eu, coalitia are peste 240 de voturi", a declarat Florin Iordache.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, cu privire la o posibilă restructurare a Guvernului în Parlament că ar fi o încercare de ocolire a şefului statului, adăugând că la acel moment va vedea ce acţiuni juridice s-ar impune.

"Deocamdată suntem în varianta unei remanieri solicitate pe care tocmai am refuzat-o ca principiu. Dacă în această fază, înainte să scriu eu vreun răspuns sau vreun decret, Parlamentul încearcă o restructurare, atunci vom vedea dacă vor reuşi în Parlament, dar o astfel de încercare aş trata-o ca pe o încercare de a-l ocoli pe preşedinte şi vom vedea împreună cu departamentul de specialitate ce acţiuni juridice s-ar impune atunci", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

Anterior, el a anunţat că remanierea guvernamentală propusă de PSD este "un fel de farsă", precizând că nu o acceptă "aşa cum a fost propusă".

Săptămâna trecută, prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniştri de la Justiţie, Fonduri Europene şi de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Pentru Ministerul Justiţiei a fost propus deputatul Eugen Nicolicea; pentru Ministerul Fondurilor Europene - deputatul Oana Florea, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni - senatorul Tit-Liviu Brăiloiu.

Totodată, premierul a transmis către Administraţia Prezidenţială propunerea de revocare a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi a ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero

×
Subiecte în articol: 100 de minute Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close