Antena 3 CNN Politică PSD primeşte înapoi numai fugarii. Năstase: Parlamentarii Puterii să voteze moţiunea fără să treacă la noi

PSD primeşte înapoi numai fugarii. Năstase: Parlamentarii Puterii să voteze moţiunea fără să treacă la noi

PSD primeşte înapoi numai fugarii. Năstase: Parlamentarii Puterii să voteze moţiunea fără să treacă la noi
Sursa foto: Adrian Nãstase
07 Iun 2010   •   11:57

PSD este interesat să-şi recupereze parlamentarii care au părăsit la un moment dat partidul, nu să-i primească în rândurile sale pe cei de la PDL a a declarat luni preşedintele Consiliului Naţional al Psd, Adrian Năstase. El a sugerat democrat-liberalilor să voteze pentru moţiunea de cenzură fără să se aştepta la primirea lor în rândurile social-democrate ca răsplată.
"Pe termen scurt, ne interesează să corectăm ceea ce s-a întâmplat în ultima perioada de timp, faptul că au fost destul de mulţi parlamentari de la noi ademeniţi în zona Puterii. Poziţia noastră de principiu este, fără îndoială, cea care a fost exprimată şi la nivelul structurilor politice centrale de către Victor Ponta. Dorim ca sistemul politic să nu fie afectat de traseism. Avem, sigur, dintr-un anumit punct de vedere, o problemă în abordarea acestor soluţii. Sigur însă, nu cred că se pune problema ca anumiţi parlamentari din zona Puterii să treacă la noi pentru a vota moţiunea. Ei pot să voteze moţiunea fără să treacă la noi. Este vorba până la urmă nu de relaţia lor cu noi, cu PSD, ci este vorba de relaţia lor cu cetăţenii care i-au ales",  a declarat preşedintele CN al PSD.
Năstase a mai apreciat că, dat fiind faptul că au fost aleşi uninominal, parlamentarii, "nu mai au dreptul să spună că sunt nişte cetăţeni independenţi de votul care i-a trimis acolo", deci ar trebui să voteze moţiunea, dacă cetăţenii pe care îi reprezintă vor acest lucru.
"Sigur că trebuie să înţeleagă starea de spirit din teritoriu, aşa încât că mi se pare firesc ca în această perioadă, cei care au ales, care au desemnat pe membrii Parlamentului să le transmită mesajul direct, pentru ca aceştia la rândul lor să acţioneze", a subliniat liderul social-democrat.
Totuşi, Năstase crede că toţi nemulţumiţii vor vota pentru moţiunea de cenzură a PSD. "Sunt convins că toţi vor vota pentru moţiunea pe care am pregătit-o şi care este un text responsabil şi care prezintă situaţia aşa cum este. Este un text care sugerează în anexele pe care le adăugăm şi faptul că există şi alte soluţii", a conchis deputatul PSD.
"O să vedem dacă se vor adopta, poate vor reuşi, văd că grupul ăsta al fugarilor este ademenit cu diverse lucruri ca să formeze o majoritate pentru susţinerea Guvernului. O să vedem că aceste măsuri nu vor fi suficiente şi, peste câteva luni, vor veni cu suplimentări. În toamnă, vor veni şi altele. Măsurile sunt luate sub impulsul momentului", a declarat la rândul său, Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nastase PSD parlamentari vot motiune
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close