x close

PSD propune taxe mai mici pentru producătorii români de medicamente

de A.M.P    |    26 Mar 2020   •   15:10
PSD propune taxe mai mici pentru producătorii români de medicamente 482 Pixabay

Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților a admis, joi, un amendament propus de PSD pentru reducerea taxei de clawback pentru producătorii români de medicamente

Astfel, prin modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 85/2019 privind contribuțiile pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății, PSD propune ca pentru medicamentele produse în România, contribuția trimestrială să fie redusă la 15% din valoarea consumului centralizat comunicat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, indiferent dacă e vorba de medicamente generice sau inovative.

Pentru medicamentele produse în afara țării, taxa rămâne neschimbată, respectiv 20% în cazul medicamentelor generice și 25% pentru cele inovative. 

Amendamentul PSD are în vedere creșterea capacității industriei de medicamente autohtone pentru acoperirea cererii interne a populației pe perioada pandemiei de coronavirus

Prin reducerea taxei de clawback se asigură creșterea capacității de producție a producătorilor români și scăderea prețurilor la medicamente pentru cetățeni. 

Amendamentul urmează să fie votat săptămâna viitoare în plenul Camerei Deputaților care este și cameră decizională pentru adoptarea propunerii legislative.

Citeşte mai multe despre:

medicamente coronavirus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati