Antena 3 CNN Politică PSD, reacție în criza gunoaielor din Sectorul 1: "Ne-am săturat de urletele, văicărelile şi nazurile coaliției"

PSD, reacție în criza gunoaielor din Sectorul 1: "Ne-am săturat de urletele, văicărelile şi nazurile coaliției"

Daniel Popa, consilier PSD la Sectorul 1, este de părere că USR-PLUS și PNL, mai exact coaliția de guvernare, trebuie să rezolve imediat problema gunoaielor din Sectorul 1.

PSD, reacție în criza gunoaielor din Sectorul 1: "Ne-am săturat de urletele, văicărelile şi nazurile coaliției"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    04 Iun 2021   •   19:46

"Ne-am săturat de urletele, văicărelile şi nazurile coaliției USR-PNL. Doamna Armand să rezolve problema", a explicat el.

Consilierul social - democrat susține că primarul de sector trebuie să găsească soluții și că partidul din care face parte s-a săturat de urletele și văicărelile edilului.

"La treabă doamna Primar! Trebuie găsite soluții urgente. Ne-am săturat de urletele, văicărelile şi nazurile coaliției USR-PNL", transmite Daniela Popa, consilier PSD Sectorul 1, potrivit Mediafax.

El cere coaliției să rezolve de îndată problema gunoiului.

"Colegul Nicuşor Dan să rezolve cu groapa de gunoi, iar doamna Armand să rezolve problema cu firma prestatoare a serviciului de salubritate, ca cetățenii Sectorului 1 sa nu mai sufere din cauza incompetenței", conchide Daniela Popa.

Primarul Clotilde Armand solicită Prefecturii București declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situației sanitare. Edilul șef a trimis o adresă și spune că situația este cauzată "de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate".

Clotilde Armand vrea să declare stare de alertă în Sectorul 1

Primarul Clotilde Armand a cerut Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Capitalei o adresă prin care să declare "starea de alertă" din cauza situaţiei sanitare din Sectorul 1 cauzată de suspendarea colectării gunoiului de Romprest.

"Am solicitat Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Municipiului Bucureşti o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situaţiei sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate.", a scris Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

"În paralel, am purtat discuţii cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 şi am ajuns la un acord. Am aflat că staţiile de sortare şi-au redeschis porţile începând de astăzi dimineaţă pentru a primi gunoiul colectat de Romprest.

Aceste staţii erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăţilor făcute de Primăria Sectorului 1", a mai precizat primarul.

Ea i-a rugat pe cetăţeni să sune la Poliţia Locală Sector 1 şi să continue să reclame neridicarea gunoiului

"Este foarte important acest lucru. O să vă explic mai târziu de ce. Ştiu că nu este cea mai confortabilă situaţie: vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector şi văd cu ochii mei ce se întâmplă.

Dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele. Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupţi şi mafia gunoaielor va lua curând sfârşit. Vă promit", a susţinut Clotilde Armand. 

Prefectul Alin Stoica: "Analizăm posibilitatea declanșării stării de alertă"

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a intervenit în scandalul gunoaielor de la Sectorul 1, acolo unde edilul Armand a cerut starea de alertă ca soluție, după ce Romprest a refuzat să mai ridice gunoaiele din stradă.

"Analizăm posibilitatea de a fi de acord cu declanșarea unei stări de alertă la nivel local, în Sectorul 1. starea de alertă ar fi motivată de situația cu deșeurile neridicate de la populație, de prestatorul de servicii.

În acest moment, am luat legătura cu factorii de decizie pe parte sanitară și de mediu, am solicitat și DSP și DSVSA și Gărzii de Mediu să facă o analiză, să ne prezinte analiza respectivă și drept urmare în funcție de ceea ce zic și dumnealor, putem să răspundem Sectorului 1 dacă este sau nu cazul să dăm curs unei astfel de solicitări", a explicat prefectul Alin Stoica.

×
Subiecte în articol: PSD reactie gunoaie Sector 1
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close