Antena 3 CNN Politică PSD renunță la impozitul pe gospodărie. Impozitul pe profit, desființat din 2018

PSD renunță la impozitul pe gospodărie. Impozitul pe profit, desființat din 2018

PSD renunță la impozitul pe gospodărie. Impozitul pe profit, desființat din 2018
Sursa foto: Foto: Liviu Dragnea/Facebook
29 Iun 2017   •   11:10

Odată cu noul Guvern, PSD schimbă programul de guvernare si renunţă la mai multe măsuri anunţate cu surle şi trâmbiţe la începutul anului. Jurnaliştii de la Capital.ro au obţinut informaţii din programul care va fi prezentat azi în plenul Parlamentului.

Potrivit sursei citate, impozitul pe profit va fi desființat de anul viitor. Acesta va fi înlocuit cu impozitarea pe cifra de afaceri care va avea două chiar trei trepte de impozitare, se arată în document. De asemenea, tot de anul viitor, impozitul pe dividende va fi zero.

De asemenea, impozitul pe gospodărie nu se mai regăsește în noul program de guvernare ce urmează să fie votat astăzi, împreună cu noul Executiv condus de Mihai Tudose. Potrivit noului document care va sta la baza strategiei guvernamentale, impozitul pe venitul global pentru persoanele fizice va fi reintrodus începând cu 2018.

Câte taxe și impozite vor plăti românii, potrivit noului program de guvernare al PSD

Totodată, reducerea TVA la 18% de la 1 ianuarie 2018 se amână pentru 2019, potrivit noului program de guvernare al PSD care va fi votat azi în Parlament.

Analistul politic Răzvan Orășanu a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că impozitul pe gospodărie ar fi fost dificil de gestionat și ar fi presupus, într-o primă etapă, o pierdere de venituri.

Și Dumitru Costin, liderul BNS, a declarat, la Antena 3, că se aștepta să se producă ”mutații în programul de guvernare”, având în vedere rezultatele slabe din ultimele cinci luni.

 

×
Subiecte în articol: PSD Liviu Dragnea
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close