Antena 3 Politică PSD cere schimbarea strategiei de vaccinare: "Diminuarea succesivă a țintei este doar o fugă de realitate"

PSD cere schimbarea strategiei de vaccinare: "Diminuarea succesivă a țintei este doar o fugă de realitate"

de Maria Zărnescu    |    24 Mai 2021   •   17:31
PSD cere schimbarea strategiei de vaccinare: "Diminuarea succesivă a țintei este doar o fugă de realitate"
Sursa foto: Agerpres

PSD solicită schimbarea radicală a strategiei de vaccinare anti-COVID-19, având în vedere că Guvernul a ratat toate țintele pe care și le-a propus inițial: „Diminuarea succesivă a țintei de vaccinare este doar o fugă rușinoasă de răspundere”.

"Încă un motiv pentru a depune moțiunea de cenzură. Diminuarea succesivă a țintei de vaccinare este doar o fugă rușinoasă de răspundere! PSD solicită schimbarea radicală a strategiei de vaccinare anti-COVID-19, având în vedere că Guvernul a ratat toate țintele pe care și le-a propus inițial.

Datele oficiale arată că obiectivul vaccinării a cel puțin 5 milioane de persoane până la 1 iunie nu mai poate fi îndeplinit, ceea ce face imposibilă atingerea unui nivel de imunizare de 70% din populație până la finalul lunii septembrie, așa cum se angajase premierul Florin Cîțu.

Maniera în care Guvernul a diminuat succesiv această țintă de la 70% la 50%, și apoi la 30% din populație nu reprezintă decât o fugă rușinoasă de răspundere", potrivit unui comunicat de presă al PSD.

Social-democrații cer înlocuirea liderilor care au eșuat în campania de vaccinare

"Comunicarea bazată pe șantaj și discriminare și lipsa aproape în totalitate a acțiunilor de vaccinare în mediul rural au condus la divizarea profundă a societății și la scăderea dramatică a încrederii în cei care au coordonat campania.

Se impune deci înlocuirea celor care au eșuat și regândirea întregii strategii de vaccinare și de combatere a pandemiei, cu o atenție specială pentru protejarea persoanelor vulnerabile și pentru prevenirea apariției unor noi focare.

Guvernul are obligația de a extinde activitatea de testare anti-COVID-19 pentru persoanele nevaccinate, inclusiv prin disponibilitatea gratuită a testelor, în special la nivelul unităților de învățământ și la nivelul categoriilor profesionale cu cel mai mare risc de transmitere a virusului”, afirmă social-democrații.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close