Antena 3 Politică PSD şi-a depus lista cu eurocandidaţi

PSD şi-a depus lista cu eurocandidaţi

07 Apr 2009   •   18:16
PSD şi-a depus lista cu eurocandidaţi
Sursa foto: Mircea Geoanaã

Alianţa electorală PSD-PC a depus, marţi, la Biroul Electoral Central, lista cu candidaţii pentru euroalegeri şi cele l.241.000 de semnături strânse pentru susţinerea lor. Însoţit de omologul spu conservator, Daniela Popa, de unii vicepreşedinţii şi miniştrii PSD, precum şi de principalii candidaţi, preşedintele Mircea Geoană a susţinut că PSD dă semnalul atacului către influenţă în Europa. De rezultatul electoral ala partidului va depinde şi succesul numirii unui social-democrat pentru un loc de comisar european, a reiterat liderul social-democrat o mai veche dorinţă de-a sa.
"Considerăm că este legitim ca partidul care face scorul cel mai bun la aceste alegeri să poată să desemneze un reprezentant pentru a ocupa un portofoliu de influenţă, de anvergură, mult mai bun decât cel pe care îl ocupăm azi. La nivelul PSD, fiecare europarlamentar ştie deja în ce comisie va merge. Avem un plan de influenţă pentru a putea să obţinem pentru România poziţiile de decizie în grupul socialist european, în conducerea Parlamentului European, preşedinţi de comisii, pentru că vremea în care stăteam spectatori pasivi în deciziile europene trebuie să înceteze", a arătat Geoană.
Liderul PSD a făcut şi un apel către populaţie pentru a participa la vot, recunoscând că în geneeral interesul pentru acest gen de alegeri este scăzut.
?Ştiu că interesul pentru astfel de alegeri este relativ scăzut şi vreau să fac un apel, în principal generaţei tinere de a veni la acest vot, pentru că temelia europeană pe care încercăm să o construim este făcută pentru cei care sper să profite mai mult de apartenenţa noastră la spaţiul european", a declarat preşedintele PSD, Mircea Geoană, după depunerea listei cu candidaturi.
El a susţinut că pentru PSD lista de candidaturi reprezintă asaltul către influenţă în Europa.
"Nu ascundem faptul că dorim să avem la acest scrutin electoral 40% din voturi şi să dăm în Parlamentul European cei mai buni 15 ? bărbaţi şi femei - pentru România pe care social-democraţia îi poate furniza azi", a arătat Geoană.
La depunerea listelor au participat preşedintele PSD, Mircea Geoana, preşedintele PC, Daniela Popa, vicepreşedinţii PSD Liviu Dragnea, Ilie Sârbu, Ion Toma, Constantin Niţă, Ecaterina Andronescu, candidaţii Adrian Severin, Rovana Plumb, Adriana Ţicău, Ioan Mircea Paşcu, Sabin Cutaş, Andrei Iucinu, secretarul general interimar al PSD, Valeriu Zgonea.
Lista candidaţilor PSD cuprinde următoarele nume: Adrian Severin, Rovana Plumb, Ioan Mircea Paşcu, Silvia-Adriana Ţicău, Daciana-Octavia Sârbu, Corina Creţu, Victor Boştinaru, George Sabin Cutaş, Cătălin-Sorin Ivan, Ioan Enciu, Vasilica-Viorica Dăncilă, Minodora Cliveti, Aristide Roibu, Viorel-Marian Dragomir, Marius Oprescu, Alin-Lucian-Emanuel Antochi, Ştefan Muşoiu, Adriana-Doina Pană, Ioan Corjuc, Daniel Luca, Victor Negrescu, Geanina-Mihaela Boicu, Adrian-Eugen Burlan, Ana-Claudia Ţapardel, Mihaela Huncă, Maria-Lia Pop, Ucu-Mihai Faur, Adrian-Vicenţiu Vlad, Iuliana Lascu, Costin Bicău, Alexandru-Ion Steriu, Dănuţ Buhăescu-Odagiu, Iona Cristian Şologan, Florin-Horaţiu Iura, Vasile-Cătălin Neagovici, Vili-Mihaela Constantin, Florin Babarada, Alexandru Farcaş, Doina-Micşunica Dreţcanu, Penelopa-Alina Jipa, Andrei Iucinu, Alexandru-Octavian Cazacu, Maria Negoiţă.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close